Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Djokovič ako istá svetová jednotka senzačne prehral
Zdielať na

Djokovič ako istá svetová jednotka senzačne prehral

Srbský tenista Novak Djokovič nezvládol zápas, v ktorom získal prvých 8 gemov.

Zverenec Mariána Vajdu prehral v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy s Američanom Samom Querreym za 122 minút 6:0, 6:7 (5), 4:6. Postupujúci nastrieľal 18 es. Rozhodujúci únik dosiahol v piatom geme tretieho setu. V bilancii zo vzájomných duelov znížil na 1:4.

Dvadsaťpäťročný Belehradčan Djokovič mal na úvod voľno. V pondelok prostredníctvom Twitteru priznal, že sa necíti dobre, a odložil online komunikáciu s fanúšikmi. Teraz napochodoval na kurt v maske Dartha Vadera vzhľadom na obdobie Hallowenu.

Djokovič má od nedele istotu, že sa nielen stane 5. novembra staronovým lídrom svetového rebríčka, ale aj bude druhý rok za sebou silvestrovať na najvyššej priečke. Rozhodlo o tom storno štartu Švajčiara Rogera Federera, ktorý mal byť jednotkou podujatia vo francúzskej metropole. Po terajšom nezdare Djokoviča je najvyššie nasadeným zostávajúcim aktérom Brit Andy Murray, ktorého súperom v 2. kole v stredu nie pred 19.30 h bude domáci držiteľ voľnej karty Paul-Henri Mathieu. Dvojhra - 2. kolo:

Sam Querrey (USA) - Novak Djokovič (Srb.-2) 0:6, 7:6 (5), 6:4 za 122 minút