Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Lacko (24) prehral v 1. kole vo Viedni s 394. hráčom rebríčka
Zdielať na

Lacko (24) prehral v 1. kole vo Viedni s 394. hráčom rebríčka

Zdroj: sita - Lukáš Lacko

Slovenský tenista Lukáš Lacko nečakane prehral v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Erste Bank Open vo Viedni.

S domácim 19-ročným držiteľom voľnej karty a niekdajším druhým juniorom tzv. kombinovaného hodnotenia ITF Dominicom Thiemom za 94 minút 6:7 (3), 3:6.

Dvadsaťštyriročný piešťanský rodák Lacko, momentálne 51. v renkingu, čo je jeho osobný rekord, stratil servis hneď v úvodnom geme. V šiestej hre nezužitkoval brejkbal, na príjme sa presadil až pri štvrtej možnosti za stavu 4:5 - už po odvrátení setbalu. Zdalo sa, že jeho oveľa väčšie skúsenosti sa predsa len prejavia, ale rakúsky mladík odskočil v tajbrejku na 4:0 a od skóre 4:2 upravil na 6:2, čo mu napokon už stačilo. Navyše, vo vstupnom geme druhého dejstva odvrátil Thiem dve hrozby straty servisu. Sám nezužitkoval dve možnosti v druhej hre. V piatej vymazal tri príležitosti Slováka a potom unikol na 4:2. Koncovku už zvládol, v deviatej hre sa odpodával na nulu.

Thiem sa po zdolaní finalistu minulotýždňového challengeru v uzbeckom Taškente Lacka stretne v osemfinálovom 2. kole s Austrálčanom Marinkom Matosevicom.


Dvojhra - 1. kolo:
Dominic Thiem (Rak.) - Lukáš Lacko (SR) 7:6 (3), 6:3 za 94 minút

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články