Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Federer (31) sa bojí o život! Anonym sa mu vyhrážal smrťou
Zdielať na

Federer (31) sa bojí o život! Anonym sa mu vyhrážal smrťou

Šok na turnaji v Šanghaji. Federerovi sa vyhrážali smrťou. Čínska polícia tak má 24 hodinové manévre.

Daň za slávu

Švajčiar pre istotu neriskoval a pricestoval na iné letisko, ako pôvodne plánoval, trénoval v prázdnej hale a na každom kroku ho sprevádzajú ochrankári. Do Šanghaja Federer nevzal ani svoju manželku a deti.

"Musím si dávať pozor, čo sa okolo mňa deje. Aj to je daň za slávu," hovorí svetová jednotka. Anonymný primitív totiž na internete napísal, že chce Federera zavraždiť a zničiť tak svetový tenis. Federer sa však teraz sústredí iba na to, aby postúpil aspoň do štvrťfinále. Tým by zabránil Djokovičovi, aby ho vystriedal na tenisovom tróne.

Už sa ospravedlnil

Čínsky anonym sa ospravedlnil švajčiarskemu tenistovi Rogerovi Federerovi za vyhrážky smrťou spred tohtotýždňového turnaja ATP Masters 1000 v Šanghaji. Poprel mediálne chýry o svojom zatknutí a skonštatoval, že sám kontaktoval relevantné osoby, aby utíšil rozruch. Organizátori to odmietli komentovať.

"Nezatkli ma. Vyvinul som iniciatívu a spojil som sa s relevantnými ľuďmi za účelom ospravedlnenia," uviedol medzičasom celosvetovo známy "nick" Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07, ktorý privodil zvýšené bezpečnostné opatrenia príspevkom na Baidu.com: "Šiesteho októbra plánujem zavraždiť Rogera Federera." Pridal obrázok lídra svetového rebríčka s odťatou hlavou, na kolenách na kurte s katom s mečom nad ním.

Zuby si brúsi Djokovič

Švajčiar figuruje na čele hodnotenia 299. týždeň vo svojej kariére. Na vrchol renkingu sa vrátil 9. júla po svojom triumfe vo Wimbledone. "Dúfam, že budem svetovou jednotkou aj na konci roka. Mám ambíciu zahrať dobre v Šanghaji, a potom na tom stavať vo zvyšku sezóny," povedal 31-ročný 17-násobný grandslamový šampión Federer, ktorý predvlani na spomenutom podujatí v Číne prehral vo finále s Britom Andym Murraym.

"Je to cieľ. Zisk titulu v Pekingu mi nepochybne prospel, súboj o post koncoročnej jednotky je stále značne otvorený. Ešte je pred nami viacero veľkých turnajov. Už v Šanghaji sa budem usilovať o postup čo najďalej. Hodlám to brať krok za krokom," skonštatoval 25-ročný belehradský rodák Djokovič, ktorý bol dosiaľ lídrom počítačového poradia 53 týždňov a figuruje na 12. pozícii v historickej tabuľke. Za Federerom je na druhej priečke Američan Pete Sampras (286 týždňov) a tretia patrí Čechovi Ivanovi Lendlovi (270). Z aktívnych tenistov je dvojkou Španiel Rafael Nadal (102 týždňov).

Pre Federera je zaujímavou sprievodnou výzvou post koncoročnej jednotky. Dosiaľ ňou totiž bol 5-krát (2004 - 2007 a 2009) a atakuje rekord Samprasa (1993 - 1998).

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články