Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vlhová obsadila v slalome Svetového pohára druhú priečku, Schiffrinová opäť triumfovala
Zdielať na

Vlhová obsadila v slalome Svetového pohára druhú priečku, Schiffrinová opäť triumfovala

Zdroj: SITA

ALPY / Petra Vlhová v nedeľňajšom slalome žien Svetového pohára v rakúskom Lienzi skončila druhá s časom v cieli 54.70! . 24-ročná rodáčku z Liptova opäť zaostala za americkou hviezdou Mikaelou Schiffrin, ktorá bola rýchlejšia o 0,61 stotín sekundy. Američanka tak obhájila prvé miesto z prvého kola a po sobotňajšom víťazstve v obrovskom slalome sa na prvé miesto postaví aj teraz.

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrilo po 1. kole skvelé 2. miesto v nedeľňajšom slalome žien Svetového pohára v rakúskom Lienzi. Po prvom kole populárna slovenská športovkyňa zaostáva iba o 26 stotín sekundy za americkou líderkou Mikaelou Shiffrinovou. 

Dvadsaťštyriročná Liptáčka Vlhová sa v prvom kole slalomu predstavila so štartovým číslom dva a na trati neurobila veľkú chybu. Po svojej jazde sa zaradila na prvú priečku, neskôr sa pred ňu dostala už len Shiffrinová. Americká suverénka na jednotlivých medzičasoch síce zaostávala za Vlhovou o niekoľko stotín, no v cieli sa dostala pred najlepšiu športovkyňu SR v roku 2019.

V minulosti sa Vlhová dostala v Lienzi na pódium raz, v decembri 2015 tam bola tretia v slalome za Švédkou Fridou Hansdotterovou a Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Švajčiarke aktuálne patrí v Lienzi siedma priečka.

Súvisiace články