Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na štarte bratislavského maratónu stálo 12 tisíc bežcov z desiatok krajín
Zdielať na

Na štarte bratislavského maratónu stálo 12 tisíc bežcov z desiatok krajín

BRATISLAVA / V Bratislave sa uskutočnil populárny ČSOB maratón. Hviezdili nielen tí z Kene, Česka, či Maďarska, ale samozrejme aj zo Slovenska. Polmaratón si zabehol aj moderátor TV JOJ Janko Mečiar s kolegami z televízie. Ambasádorkou sa tento rok stala Daniela Hantuchová. Tá sa objavila na trati symbolicky - aj s rukou v sádre.

Všetkých bežcov tesne pred štartom vyprevádzala slovenská hymna. "Tento maratónsky víkend nám odštartovalo 12 tisíc bežcov, čo je užasne číslo zhruba 65 krajín sveta" teší sa výkonný riaditeľ podujatia Peter Pukalovič. 

V nekonečnom dave bežcov v hlavnom meste bolo viac ako 1700 cudzincov a takmer 5 tisíc Bratislavčanov. Na trati bežali aj veselí folkloristi, zadýchaný stredoveký rytier, či tajomný Fantomas. Nuž a nechýbal ani bývalý predseda vlády Mikuláš Dzurinda. Maratón a teda 42 km zabehol ako prvý Jiří Čípa, víťaz spred dvoch rokov. 

"Mám rodinu, mám prácu a toto je môj koníček," hovorí natešený víťaz Čípa. O 9 minút neskôr dobehol ako druhý Marián Zimmerman. Najrýchlejšou ženou maratonu sa stala sympatická 34-ročná Kristina Néč Lapinová. "Samozrejme keby tu boli súperky z Kene tak nie je o čom, ale myslím, že na triatlonistku celkom slušné, tak som so sebou celkom spokojná," povedala. 

​Najrýchlejším slovenským bežcom 13. ročníka ČSOB polmaratónu sa stal 27-ročný Marek Hladík, umiestnil sa na krásnom 3.mieste po bežcoch z Kene a Maďarska. No a nechýbal ani tím TV JOJ. "Rozhodne by som to všetkým odporúčal, stojí to za to, človek to nevyhrá, ale vyhrá sám nad sebou, to je podstatné," hovorí moderátor televízie JOJ Janko Mečiar. 

Súvisiace články