Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Špičkovému francúzskemu lyžiarovi vyplo lyžu, narazil do stromu a zomrel
Zdielať na

Špičkovému francúzskemu lyžiarovi vyplo lyžu, narazil do stromu a zomrel

NAKISKA / Tridsaťpäťročný francúzsky zjazdový lyžiar David Poisson utrpel po páde na tréningu v Kanade smrteľné zranenia. O tragédii informovala Francúzska lyžiarska federácia.

David Poisson, ktorý získal bronz v zjazde na majstrovstvách sveta v roku 2013, zomrel v piatok. V kanadskom stredisku Nakiska sa pripravoval na severoamerické preteky Svetového pohára v Lake Louise.

Strašná smrť

David utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom po páde počas tréningu. "Táto správa nás zarmútila. V týchto ťažkých časoch stojíme pri jeho rodine a zdieľame s nimi ich bolesť," uviedol vo vyhlásení prezident FIS Michel Vion

Poissonovi nešťastne vypla jedna lyža a v rýchlosti približne 100 km/h si to cez bezpečnostné siete namieril do blízkeho lesa, kde narazil do stromu. Smrť bola okamžitá. "Keď sme prišli na miesto nehody, konštatovali sme už iba koniec," uviedol hovorca záchranárov z Calgary.

Rodák z Annnecy sa tešil zo svojho najväčšieho úspechu počas svetového šampionátu v roku 2013. V zjazde obsadil tretie miesto a rovnako skončil tretí aj v roku 2015 počas pretekov v Santa Catarine. Jeho život visel na vlásku už v minulosti, keď brutálne spadol pred siedmimi rokmi počas pretekov v talianskej Val Gardene.

Poisson po sebe zanechal rok a pol starého syna. Smutným paradoxom je, že na druhý svet sa pobral len 15 dní po svojom otcovi. Za zjazdárom smúti aj slovenská lyžiarka Veronika Velez Zuzulová. "Ťažko sa mi hľadajú slová. Odpočívaj v pokoji, David," napísala na sociálne siete slovenská slalomárka.

https://www.instagram.com/p/Bbd52eClIdR/?taken-by=veronikavelezzuzulova

Súvisiace články