Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fantastická Vlhová v Levi na pódiu! Velez-Zuzulová štvrtá
Zdielať na

Fantastická Vlhová v Levi na pódiu! Velez-Zuzulová štvrtá

LEVI / Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila skvelé tretie miesto v sobotňajšom úvodnom slalome novej sezóny Svetového pohára vo fínskom Levi.

Dvadsaťjedenročná rodáčka z Liptovského Mikuláša predviedla 2. kole druhú najrýchlejšiu jazdu a za jasnou víťazkou Mikaealou Shiffrinovou zaostala o 75 stotín sekundy. Na druhej priečke skončila s odstupom 67 stotín Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá po 1. kole figurovala na tretej pozícii. Druhá Slovenka medzi tridsiatkou najlepších Veronika Velez-Zuzulová sa musela uspokojiť so štvrtým miestom už s väčším mankom 1,60 sekundy.


Sobotňajší ženský slalom v Levi bol pre slovenské zjazdové lyžovanie vskutku historický. Dve slovenské pretekárky sa postavili na štart prvého kola v elitnej skupine s číslami od 1 do 7, Velez-Zuzulová štartovala tretia v poradí, Vlhová išla hneď po nej. To sa v úvodných pretekoch sezóny v minulosti nikdy nestalo. Je to výsledok skvelej minulej zimy, v ktorej skončila Velez-Zuzulová celkovo druhá, Petra Vlhová šiesta a Slovenky ovládli dokopy tri z desiatich slalomov SP.

Sezóna SP 2016/2017 prinesie ešte osem ženských slalomov plus atraktívne mestské preteky v paralelnom slalome v Štokholme, ktoré sa tiež rátajú do bodovania SP v najtočivejšej disciplíne. Až trikrát sa najlepšie slalomárky predstavia v USA. Okrem tradičného strediska Aspen v Colorade, ktoré bude v marci 2017 (13.- 19. 3.) dejiskom finálového týždňa Svetového pohára, slalomárkam pribudli zastávky v Killingtone v štáte Vermont a v kalifornskom Squaw Valley. Práve 27. novembra v Killingtone sa uskutoční ďalšie podujatie v slalome.

Výsledky - Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Levi (Fín.):

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:52,71 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,67 s, 3. Petra Vlhová +0,75, 4. Veronika Velez-Zuzulová (obe SR) +1,60, 5. Maren Skjoeldová (Nór.) +1,81, 6. Melanie Meillardová (Švaj.) +1,87

Súvisiace články