Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Do Jasnej nepríde Vonnová ani prezident Repka
Zdielať na

Do Jasnej nepríde Vonnová ani prezident Repka

Zdroj: TASR

JASNÁ / Slovenskí priaznivci zjazdového lyžovania počas víkendu v Jasnej neuvidia naživo Lindsey Vonnovú. Historická líderka v počte triumfov v pretekoch Svetového pohára (76) na Slovensko nepríde, lebo práve v stredu sa rozhodla predčasne ukončiť sezónu.

Dôvodom je zranenie - vlásočnicová zlomenina holennej kosti. Prvodila si ju pri páde v uplynulý víkend počas pretekov Svetového pohára v superobrovskom slalome v andorrskom Soldeu. O deň neskôr ešte nastúpila na alpskú kombiníciu, potom dva dni zvažovala pre a proti a napokon sa rozhodla ďalej nepokračovať.

"Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojej kariére. Už len preto, že končím sezónu z prvej pozície vo Svetovom pohári. Po nedeľňajších pretekoch som išla na vyšetrenie do Barcelony a röntgenové snímky ukázali nie jednu, ale tri vlásočnicové zlomeniny. Ak by som pokračovala v lyžovaní, riskovala by som rozsiahlejšie zranenie a to si nemôžem dovoliť, ak chcem rozmýšľať o budúcorčnom svetovom šampionáte vo švajčiarskom St. Moritzi a zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu o dva roky," vysvetlila Vonnová na svojej facebookovej prezentácii.

Repka nepôjde do Jasnej, ale bude držať palce

Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie František Repka sa osobne nezúčastní na víkendových pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome a slalome žien v Jasnej (5.- 6. 3.), kde by mali miešať poradím na horných priečkach aj slovenské reprezentantky Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová. Repka sa tak rozhodol vzhľadom na udalosti ostatných dní a viaceré vyjadrenia na jeho adresu v médiách v hustej atmosfére, ktorá vznikla vymenovaním staronového vedenia Úseku alpských disciplín na čele s Marinom Mersichom.

"Viem, že som sa chcel vysloviť k situácii v SLA až po skončení Svetového pohára v Jasnej, ale vyjadrenia určitých osôb na moju adresu ma prinútili reagovať aj smerom k verejnosti. Včera som sa na základe udalostí posledných dní rozhodol, že sa na SP v Jasnej osobne nezúčastním. Našim reprezentantkám držím palce a organizačnému tímu prajem, aby preteky dopadli k spokojnosti všetkých zúčastnených," uviedol F. Repka vo vyhlásení. Repka ešte doplnil, že pomoci organizátorom prvého Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní na Slovensku po 30 rokoch sa nevyhýba. "V prípade potreby budem organizátorom k dispozícii a k ďalším krokom sa vyjadrím, ako som už avizoval, po skončení SP," dodal prezident SLA. Prijatím uznesenia o zmene na čele vedenia ÚAD SLA Repka vyvolal lavínu nesúhlasných reakcií od viacerých členov hnutia, kriticky to vnímajú najmä otcovia úspešného slovenského slalomárskeho dua Timotej Zuzula a Igor Vlha. Podľa ich slov je zmena účelová a nemala sa udiať niekoľko dní pred pretekmi v Jasnej, lebo sa tým narušila koncentrácia a príprava slovenských reprezentantiek na jeden z vrcholov sezóny.

Súvisiace články