Jasno
12°
Bratislava
Paráda! Slovenský štvorkajak zlatý na 1000 m na MS
Zdielať na

Paráda! Slovenský štvorkajak zlatý na 1000 m na MS

MILÁNO / Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka si vybojoval zlaté medaily na svetovom šampionáte v rýchlostnej kanoistike v Miláne.

Slováci dominovali vo finále suverénne systémom štart - cieľ. Najmä v druhej polovici trate svoj náskok zvyšovali a ani na okamih nebolo o ich zlatej medaile pochýb. Strieborní skončili Maďari a bronzoví Česi.

Je to prvá medaila pre Slovensko z majstrovstiev sveta v Miláne a zároveň zisk ďalších štyroch olympijských miesteniek pre OH 2016 v Riu de Janeiro. Prvé dve získali v K2 na 1000 m Erik Vlček a Juraj Tarr.

Zloženie tohto štvorkajaka bolo pôvodne experimentom, ktorý sa však ukázal ako úspešný. Dvojica ostrieľaných borcov Erik Vlček a Juraj Tarr a s nimi dvojica mladých Denis Myšák a Tibor Linka počas celej sezóny preukazovali lepšiu formu ako dovtedy líderský slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík a Viktor Demin. Na Svetovom pohári v Duisburgu skončil novozložený štvorkajak tretí a skvelú výkonnosť potvrdil ziskom zlata na MS v Miláne.