Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Adam Žampa na Novom Zélande trikrát na druhom mieste
Zdielať na

Adam Žampa na Novom Zélande trikrát na druhom mieste

CORONET PEAK / Najlepší slovenský zjazdár Adam Žampa má za sebou prvé štyri preteky v tejto sezóne.

Dvadsaťtriročný Kežmarčan si v stredu v slalome FIS o pohár Coronet Peaku na Novom Zélande vyjazdil už tretíkrát druhé miesto. V utorok preteky v najtočivejšej disciplíne nedokončil, pred dvoma dňami skončil druhý v obrovskom slalome FIS o pohár Coronet Peaku, deň pred tým bol tiež druhý v obrovskom slalome na majstrovstvách Nového Zélandu.

"Na to, že to bola prvá séria pretekov v novej sezóne, som spokojný. Vyjazdil som si aj dosť bodov do rebríčka FIS. Čo sa týka slalomu, mrzí ma včerajšie vypadnutie, ale aj o tom je lyžovanie. Dnes som išiel naplno, pretože som chcel jednoznačne vyhrať, ale nie vždy sa to podarí. Vážim si aj druhé miesto, ale o to viac budem trénovať, aby som sa zlepšoval a víťazil. Musím aj súťažne jazdiť tak ako v tréningu, lebo v tom som bol oveľa rýchlejší," povedal v stredu po pretekoch Adam Žampa.

Jeho brat Andreas zajazdil v stredu výborný čas v prvom kole, druhé však nedokončil. Žampovci sa teraz presúvajú na ďalšie preteky do Austrálie, ktoré sa konajú 25. augusta.

Výsledky z Coronet Peaku:

1. preteky - MS Nového Zélandu - obrovský slalom: 1. Jared Goldberg (USA) 1:38,31 min, 2. Adam Žampa (SR) +0,07 s,... 29. Andreas Žampa (SR) +5,72
2. preteky - preteky FIS - obrovský slalom: 1. Jared Goldberg (USA) 1:35,01 min, 2. Adam Žampa (SR) +0,46 s,... 7. Andreas Žampa (SR) +1,57
4. preteky - preteky FIS - slalom: 1. Tim Kelley (USA) 1:29,03 min, 2. Adam Žampa (SR) +1,07 s

Súvisiace články