Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cavendish sa ospravedlnil za pád Gerransovi. Na Tour končí!
Zdielať na

Cavendish sa ospravedlnil za pád Gerransovi. Na Tour končí!

HARROGATE / O tom, či britský cyklista Mark Cavendish bude pokračovať na Tour de France, sa rozhodne krátko pred štartom nedeľňajšej 2. etapy.

Rýchlik z ostrova Man vo farbách tímu Omega Pharma - QuickStep veľmi chcel vyhrať úvodné sobotňajšie dejstvo 101. ročníka "Starej dámy" na anglických cestách. Až tak, že 300 m pred cieľom pri hľadaní si vhodnejšej pozície spadol, a s podozrením na zlomenú kľúčnu kosť šiel na vyšetrenia do nemocnice. V páde stiahol so sebou aj Austrálčana Simona Gerransa (Orica GreenEdge), ktorému sa neskôr verejne ospravedlnil.

"Bola to moja chyba. Snažil som sa vojsť do medzery, ktorá tam v skutočnosti nebola. Ak to bude možné, rád sa osobne ospravedlním Gerransovi. Cítil som sa dostatočne silný na to, aby som mohol zaútočiť na víťazstvo v etape. Preto tá nerozvážnosť. Ospravedlnenie patrí aj fanúšikom, ktorí skvele povzbudzovali a ja som ich v závere sklamal," povedal Cavendish, ktorý má z minulosti na konte 25 etapových triumfov na TdF.

Šéf tímu Omega Pharma-Quick Step Patrick Lefevere verí, že Cavendish bude môcť pokračovať v pretekoch a ešte bude môcť zaútočiť na etapové víťazstvá. "Ak nemá nič zlomené, mal by pokračovať. On je tvrdý chlapík. Prehrali sme prvú bitku, ale zďaleka nie vojnu," poznamenal optimisticky.

Cavendish pre zranenie odstúpil z Tour de France

Britský šprintér Mark Cavendish napokon nebude pokračovať v Tour de France. Po sobotňajšom nepríjemnom páde v závere 1. etapy už do tej druhej v nedeľu nenastúpi. Podľa vyjadrenia zástupcov tímu Omega Pharma Quick-Step bolesť v dislokovanom ramene je príliš silná na to, aby elitný šprintér pokračoval v pretekoch. Podľa hovorcu tímu OPQS prišiel dnes Cavendish na tímové raňajky so zafixovaným ramenom a je vylúčené, aby v takomto stave šiel na trať 2. etapy.

Súvisiace články