Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Famózny návrat Moravčíka! Súperovi zlomil nohu v siedmej sekunde
Zdielať na

Famózny návrat Moravčíka! Súperovi zlomil nohu v siedmej sekunde

Najlepší slovenský thajboxer Vladimír Moravčík zaznamenal vo svojej váhovej kategórii do 75 kg famózny návrat do profesionálneho ringu v boji o titul majstra sveta kategórie WMC.

Po májovej prehre s thajskou jednotkou Yodsanklaiom Fairtexom zdolal v Nitre niekdajšieho európskeho i svetového šampióna Joseho Barradu z Portugalska systémom K.O. už v 7. sekunde. Prvým kopom zápasu mu zlomil nohu.

Bol som prekvapený. Môj kop nebol silný, ale súper to zle vyblokoval a nohu mal uvoľnenú. Niečo také sa málokedy stane, možno jedenkrát z milióna zápasov,“ komentoval rozhodujúci okamih duelu Vladimír Moravčík, ktorý týmto víťazstvom stúpol vo svetovom rebríčku a dostal sa opäť do hry o titul majstra sveta najprestížnejšej asociácie WMC.

Portugalčan prehral súboj s thajskou jednotkou a úradujúcim majstrom sveta s Yodsanklaiom Fairtexom iba na body, teda lepšie zvládol súboj s ním než ja. Išlo teda o veľmi kvalitného súpera. Som rád, že som ho zdolal. Neteší ma však jeho zranenie. Určite som mu nechcel zlomiť nohu a ukončiť súboj tak skoro,“ vysvetľoval najlepší slovenský thajboxer.

Vladimíra Moravčíka čaká v najbližšom období trojtýždňové sústredenie v Thajsku, kde bude trénovať práve so svetovým šampiónom Yodsanklaiom Fairtexom. V decembri ukončí tohtoročnú sezónu zápasom v Bratislave s thajboxerom z Francúzka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Vladimír Moravčík

Súvisiace články