Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO. Toto sú majstri sveta vo freestyle žonglovaní
Zdielať na

VIDEO. Toto sú majstri sveta vo freestyle žonglovaní

Neuveriteľných 15 tisíc divákov sledovalo v talianskom Lecce tých najlepších freestylových žonglérov s loptou. Finále majstrovstiev sveta v tejto disciplíne veru ponúklo parádny zážitok.

Vo finále svetového šampionátu vo freestyle sa predstavilo 16 žonglérov s loptou z celého sveta. A to tí najlepší. Veď dokázali uspieť v kvalifikáciách spomedzi 5 000 účastníkov z 53 krajín. "Hral som futbal celý svoj život, ale nikdy som nemal loptu pod kontrolou tak ako oni. Títo ľudia majú neuveriteľný talent," povedal člen Fabio Cannavaro.

Majsterka sveta je z Maďarska

A to platí aj o nežnejšej časti štartového poľa. Porota to veru pri oceňovaní  najlepšieho výkonu počas 30 sekúnd nemala jednoduché. No napokon sa rozhodla, že ten najlepší predviedla Maďarka Kitty Szaszová. "Snažila som sa predviesť to najlepšie, čo viem, takže som šťastná, naozaj šťastná."

Japonec prišiel s niečim novým

Rovnaké slová zazneli aj z úst majstra sveta, 22-ročného Japonca Kotaro Tokudu. Ten v rozhodujúcom dueli dokázal vyhrať nad Írom Danielom Dennehym. "Prišiel s niečim novým a v každom kole bol veľmi výrazným. Právom mu patrí prvenstvo," myslí si ďalší hviezdny porotca Filippo Inzaghi. Klobúk dole možno dať pred umením každého z účastníkov šampionátu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články