Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci na OH. Diaľkárka J.Velďáková kvalifikáciu so 618 cm nezvládla
Zdielať na

Slováci na OH. Diaľkárka J.Velďáková kvalifikáciu so 618 cm nezvládla

Slovenská diaľkárka Jana Velďáková nezvládla kvalifikáciu. S výkonom 618 cm skončila vo svojej B-skupine 14-ta, celkove medzi 30 štartujúcimi na 27. mieste.

Jana Velďáková doplatila na nepriazeň počasia

Na Olympijskom štadióne nepríjemne fúkalo, trochu aj zapršalo a väčšina diaľkárok sa trápila. Do finále sa priamo postupovalo výkonom 670 cm a pokorili ho štyri, Britka Proctorová 683, Američanka Deloachová 681, Turkyňa Mey Melisová 680 a Ruska Sokolovová 671. Jana Velďáková si zapísala sériu 602 - 618 - x. Dlhý pokus s krížikom by jej stačil na finále, no otlačok na plastelíne jej znemožnil radovať sa. Na postup bolo treba skočiť 640 cm, na ktoré si Jana Velďáková so sezónnym maximom 665 cm jednoznačne trúfala.

"Ťažko sa mi hodnotí, nezúročila som prípravu, no podmienky boli hrozné," posťažovala sa Jana Velďáková. "Na finále stačilo asi najmenej v histórii olympiád. Nerozumiem, prečo doskočisko nevymenili na druhú stranu, všetky sme skákali v protivetre, dokonca aj mínus tri zafúkalo, to už je hrozné číslo."

Vo vetre sa ťažko triafalo na odskočisko

Skokanky sú štíhle dievčatá a vo vetre sa im ťažko triafalo na dosku a lietalo ďalej. "Snažila som sa, no bohužiaľ. V prvých dvoch pokusoch som nedošliapla na dosku, preto som si značku posunula pred tretím pokusom dopredu a v ňom som chytila začiatok plastelíny. Inak bol najlepší, najdlhší, technicky vydarený, stačil by mi aj na finále, doopadla som za 650."

Jana Velďáková sa vo vetre natrápila. "Fúkalo strašne, aj zima bola, v druhom pokuse mi zapršalo. Bojovala som, do vetra sa rozbiehalo ťažko, no v treťom pokuse som všetko zladila, len ten prešľap. Neužila som si túto kvalifikáciu tak ako som chcela, pretože podmienky boli proti."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Jana Velďáková

Súvisiace články