Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováci na OH. Skvelý Piasecký na bradlách!
Zdielať na

Slováci na OH. Skvelý Piasecký na bradlách!

Slovenský reprezentant v športovej gymnastike Samuel Piasecký má za sebou kvalifikáciu na hrazde a bradlách na Hrách XXX. olympiády v Londýne.

Dvadsaťsedemročný olympionik dosiahol na bradlách výbornú známku 15,358 bodu, na hrazde sa mu až tak nedarilo a rozhodcovia mu udelili 12,666 bodu. Debutant pod piatimi olympijskými kruhmi zatiaľ figuruje na bradlách na výbornom štvrtom mieste, na hrazde je po páde momentálne klasifikovaný na 22. pozícii.

Na finálový verdikt si počká do večera

Od 16.30 h a 21.00 h pokračuje v hale North Greenwich Arena kvalifikácia mužov druhou a treťou časťou. Zverenec trénera Martina Zvala sa až večer po záverečnom treťom slede dozvie, či sa na bradlách kvalifikoval do osemčlenného finále (v ňom sa môžu predstaviť maximálne dvaja gymnasti z jednej krajiny).

"Som veľmi spokojný. Išiel som do Londýna najmä dosiahnuť dobrý výsledok na bradlách a to sa mi môže podariť. Ak by som ich pokazil, veľmi by ma to mrzelo. Prekvapila ma známka, ktorú som dostal. Je to asi pre mňa najvyššia. Uvedomoval som si, že zostava nie je stopercentná, boli v nej aj chyby," povedal Samuel Piasecký.

Piasecký nevynechal ani prvok Piasecky

Na bradlách zaradil Košičan aj svoj prvok Piasecky, čo je veľtoč s dohmatom na jednu žrď, a hneď v úvode aj nový mimoriadne náročný prvok - toč do stojky s obratom o 360 stupňov. V North Greenwich Arene splnil svoj cieľ a odviedol kvalitnú prácu. Osemčlenné finále má na dosah, ale môže mu pokojne aj tesne ujsť. Lídrom po prvom slede je Číňan Feng Če (15,633 bodu), jeho krajan Čang Čcheng-lung a Francúz Hamilton Sabot (obaja 15,366) dostali na priebežnom druhom mieste o 8 tisícin bodu viac ako Piasecký. "Je to tesné, sú to najmenšie rozdiely, ktoré sú v gymnastike. Taký však býva šport, teraz už sa s tým nedá nič urobiť. Myslím si, že určite budem v desiatke," doplnil Samuel Piasecký.

Hrazdu nezacvičil ideálne

Cvičenie na hrazde mu nevyšlo, pri jednom z prvkov spadol. "Hrazda bola prakticky pre mňa doplnok. Zasekol som sa pri druhom prvku a potom už neviem cvičiť. Spadol som asi ako jediný. Po dobrom výkone na bradlách ma to až tak nemrzí. Horšie by to bolo, ak by to bolo opačne," dodal Piasecký na margo vystúpenia v "kráľovskej" gymnastickej disciplíne. Na hrazde je zatiaľ na čele Holanďan Epke Zonderland so známkou 15,966 bodu

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA - Samuel Piasecký

Súvisiace články