Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
V Londýne dopravný chaos, športovci uviazli v zápchach
Zdielať na

V Londýne dopravný chaos, športovci uviazli v zápchach

Poriadnu zaťažkávaciu skúšku absolvovala v pondelok predpoludním londýnska cestná sieť medzi letiskom Heathrow a olympijskou dedinou pre športovcov.

Zmätení vodiči, dlhé kolóny

Ako informuje internetový portál denníka Daily Telegraph, otvorenie vyhradeného "olympijského" pruhu na diaľnici M4 si vybralo daň v podobe obrovského zmätenia vodičov automobilov a dlhých kolón. Letecké zábery ukázali, že na spomenutom úseku cestnej komunikácie mali šoféri veľké problémy so zaradením sa z vyhradeného pruhu do jedného z dvoch ďalších pre vozidlá bez špeciálneho povolenia.

Doplatilo na to aj niekoľko športovcov, ktorým cesta z letiska Heathrow do dediny pre športovcov trvala aj viac ako štyri hodiny. Jedným z nich bol aj americký atlét Kerron Clement, ktorý patrí na Hrách XXX. olympiády medzi topfavoritov na zisk medaily na 400 m prekážok. Športovec o problémoch pri transporte informoval na svojom Twitteri. "Prvý dojem z Londýna nie je najpríjemnejší," uviedol Clement a doplnil: "Športovci sú unavení, hladní a potrebujú ísť na toaletu. Mohli by sme konečne prísť do olympijskej dediny?"

Vodičom hrozí mastná pokuta

Dva dni pred začiatkom OH v Londýne vyhradia ďalšie pruhy na významných komunikáciách, ktoré budú môcť využívať iba vozidlá so špeciálnym povolením. V prípade neoprávneného použitia olympijského pruhu hrozia vodičom mastné pokuty.

V pondelok sme aj my vyslali našich olympionikov do Londýna.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články