Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Armstrong žiada o zrušenie obvinení voči nemu
Zdielať na

Armstrong žiada o zrušenie obvinení voči nemu

Zdroj: TASR

Samotný cyklista dokonca nazval obvinenia "parazitnými".

Sedemnásobný víťaz prestížnych cyklistických pretekov Tour de France Američan Lance Armstrong požiadal národnú antidopingovú agentúru (USADA) o zamietnutie obvinenia voči jeho osobe. Samotný cyklista dokonca nazval obvinenia "parazitnými".

Ako je známe, nad niekdajším fenomenálnym cyklistom sa už dlhší čas vznáša podozrenie z dopingu. Hoci Armstronga nikdy nepristihli z užívania zakázaných látok, jeho bývalí tímoví kolegovia a zároveň krajania Floyd Landis a Tyler Hamilton ho obvinili z podvádzania. Vo februári americká prokuratúra upustila od ďalšieho vyšetrovania. USADA však pokračovala vo vlastnom preverovaní a podľa záverov mali vzorky z rokov 2009 a 2010 vykazovať znaky dodatočných úprav na zakrytie užívania EPO či krvnej transfúzie.

"USADA nepredložila žiadne opodstatnené dôkazy na podporu svojich tvrdení. Nech USADA predloží dôkazy, alebo nech celú záležitosť zamietne pre ich nedostatok," vyhlásil Armstrongov právnik Robert Luskin. Štyridsaťročný Armstrong medzičasom "presedlal" z cyklistiky na triatlon.