Jasno
20°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
VIDEO: Hokejisti sa po šampionáte úspešne vrátili na Slovensko
Zdielať na

VIDEO: Hokejisti sa po šampionáte úspešne vrátili na Slovensko

BRATISLAVA / Naši hokejisti sú už zo šampionátu späť na Slovensku. Na majstrovstvách sveta v Česku obsadili siedme miesto. Po dvoch rokoch sa prebojovali do štvrťfinále, no neuspeli v ňom, keď podľahli Kanade 3:6. Bezprostredné emócie nám sprostredkoval na mieste redaktor Radovan Antoži.

Hráči neskrývali sklamanie

Dva týždne po úvodnom buly skončil slovenský tím svoju púť tam, kde ju aj začal. Pri bratislavskom štadióne hokejistov hodiny čakala hŕstka novinárov a o niečo menšia hŕstka fanúšikov. Keď sa dvere otvorili, bolo jasné, že by radšej stáli na korčuliach. Niektorí pred kamerami utiekli a zvyšným takisto nebolo veľmi do reči. "Keď to tak skončilo, tak som rád, že môžem ísť domov za rodinou a začať oddych, no je to škoda," uviedol Kelemen. "Ten cieľ bol ísť ďalej a bojovať o medaily. Chceli sme ten úspech spraviť pre tých ľudí, ktorí nás prišli podporiť. V Ostrave boli tí fanúšikovia skvelí a myslím, že my všetci sme si užili tú atmosféru a chceme im týmto aj poďakovať," povedal Cehlárik.

Hráči chcú, aby Ramsey ostal

Ani po návrate domov však okolo reprezentácie nebude úplne ticho. Čoskoro sa trénerovi Craigovi Ramseymu končí zmluva. Je tak celkom možné, že sa jeho viac ako šesťročné pôsobenie na našej lavičke chýli ku koncu. Definitívu nemáme ani po dnešku. "Ešte som sa o tom s Mirom Šatanom nerozprával. Teraz si dám pauzu a porozmýšľam nad tým. Úprimne, v tomto momente som od toho rozhodnutia naozaj ďaleko," oznámil tréner Craig Ramsey.

No, keby to bolo na hráčoch, na výber by nedostal. "Priniesol veľa, veľa pozitívnych zmien a teraz sa to drží. Myslím si, že je tam tá identita tímu, takže dúfam, že bude pokračovať," skonštatoval brankár Škorvánek."Ja verím, že načerpá dosť energie na to, aby bol ešte s nami," pridal sa aj Cehlárik. "Ja tých chlapcov milujem. Pre mňa sú šampióni, aj keď sme nevyhrali. Sú veľkou budúcnosťou slovenského hokeja a byť súčasťou ich cesty bolo pre mňa ozaj špeciálne," vyjadril sa Ramsey. Pre Slovákov stále nie je po sezóne, čaká ich olympijská kvalifikácia. Ak sa tam dostaneme, tak v Taliansku budeme obhajovať bronz. 

Posledné zápasy MS môžete sledovať na TV JOJ, JOJ ŠPORT alebo online tu.

Pozrite si rozhovor po šampionáte s Petrom Cehlárikom:

Pozrite si rozhovor po šampionáte s Milošom Kelemenom:

Pozrite si rozhovor po šampionáte so Stanislavom Škorvánkom:

Pozrite si aj rozhovor Juraja Slafkovského po zápase s Kanadou:

Pozrite si aj rozhovor kapitána Tomáša Tatara po zápase s Kanadou:

Pozrite si aj rozhovor Samuela Hlavaja po zápase s Kanadou:

Aktuálne tabuľky nájdete tu: https://ms2024.joj.sk/statistiky. Hráčske štatistiky si môžete pozrieť tu: https://ms2024.joj.sk/slovensko-statistiky-hracov.

Súvisiace články