Skoro jasno
26°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Slováci cestujú domov. Kanada to vybavila s prehľadom 6:3
Zdielať na

Slováci cestujú domov. Kanada to vybavila s prehľadom 6:3

PRAHA / Slováci neprešli do semifinále majstrovstiev sveta. Nestačili na favorizovanú Kanadu. Po prehre 3:6 tak cestujú domov. Kanada je medzi štyrmi najlepšími na podujatí. Najlepšími hráčmi našej reprezentácie na turnaji boli vyhlásení: Samuel Hlavaj, Libor Hudáček a Tomáš Tatar. Druhým postupujúcim po zápasoch, ktoré sa začali hrať popoludní, sú Švajčiari. Vo večerných zápasoch proti sebe nastúpia Švédsko - Fínsko a USA - Česko.

Hlavaj čaroval, Slováci pridali góly

Fehérváry po 16 sekundách donútil Slovákov dvíhať ruky nad hlavu, ale predčasne, keďže puk trafil žrďku. Pri Hlavajových následných zákrokoch ale mali prečo zatlieskať. Našu aktivitu pribrzdilo vylúčenie Regendu. Ten za zranenie súpera napokon dostal 2+2 minúty. Naši reprezentanti hrali obetavo. V 44. minúte inkasoval puk z hokejky Johna Tavaresa do nechránenej časti ruky Juraj Slafkovský, ktorý bol dlho ošetrovaný na striedačke. No napokon sa do hry vrátil. Dlhú početnú nevýhodu naša reprezentácia zvládla. V 47. minúte Hlavaj vytiahol perfektný zákrok, ale na dorážku nikým nekrytého
Dylana Guenthera už nestačil.

Rovnaká situácia sa zopakovala o 20 sekúnd, strelcom bol Brandon Tanev. Slováci vzápätí odpovedali, vďaka Kelemenovi znižili na 2:5. Kanaďania však hrali veľmi umne, posledných 10 minút zápasu nás držali ďaleko od svojej bránky. Slováci mali v závere tretiny výhodu presilovej hry piatich proti trom. V nej vďaka Hrivíkovi znížili na 3:5. Po oddychovom čase, ktorý si vzal tréner Craig Ramsay, hrali posledné dve minúty v šestici bez brankára. 49 sekúnd pred koncom ale Kanada uzatvára výsledok zápasu na 6:3, druhý gól si v zápase pripísal Paul.

Rozhovor s Jurajom Slafkovským:

Rozhovor po zápase s Tomášom Tatarom: 

Rozhovor so Šimonom Nemcom:

Rozhovor s Liborom Hudáčkom:

Rozhovor s brankárom Samuelom Hlavajom po konci zápasu: 

Kanada zakončila šiestym gólom:

Slováci využili presilovku a znížili na 3:5:

Slovenským hokejistom pristáli dva góly v bránke:

Kelemenovi sa podarilo znížiť na 2:5:

Tretí útok s viacerými šancami

Regenda a Čacho mali v úvode druhej tretiny šancu na vyrovnanie. Vzápätí prišla ďalšia, ktorú mal Koch. Slováci prišli zo šatne v úplne inom rozpoložení ako to bolo v úvodnej 20-minútovke. Boli aktívnejší, púšťali sa aj do osbných súbojov. No keď sa v 24. minúte zabudli v útočnom pásme, Kanaďania to využili a Nick Paul zvýšil na 3:1. Tretí útok s Regendom a Kelemenom sa niekoľkokrát pokúsil pridať ďalší gól. Rovnako tak Tatar s Hudáčkom. Po polovici zápasu naša reprezentácia dostala možnosť prvej presilovej hry v štvrťfinálovom zápase. Potvrdili sme však, prečo sme v tomto ukazovateli na šampionáte najhorším tímom. Vzápätí sa blysol pred Bedardom brankár Hlavaj ba do konca tretiny to ešte niekoľkokrát zopakoval. Na druhej strane mal po prihrávke Čacha šancu Slafkovský. Po 40. minútach ale Slovensko prehráva s Kanadou 1:3.

Rozhovor po 2. tretine s Markom Daňom:

Kanaďania uštedrili v 2. tretine tretí gól:

Náhodná “žabka” priniesla prebudenie

Hernú istotu na svoje hokejky po necelých troch minútach vďaka gólu Jareda McCanna získali Kanaďania. A keďže Slováci boli veľmi pasívni, vzápätí sa v nej utvrdili. Strelcom bol Pierre-Luc Dubois. Aby toho nebolo málo naša reprezentácia ponúkla súperovi presilovú hru. Vďaka Hlavajovi ju ustála. Vyslobodenie z totálneho stavu zakríknutia prišlo nečakane v 8. minúte. Cehlárik nahodil síce puk pred bránku Binningtona, no ten napokon skončil v nej, keď ho tečoval jeden z Kanaďanov. Slováci so šťastím znížili na 1:2. Asistenciu si pripísal Slafkovský. Tribúny pražskej 02 Arény ožili a pýtali si vyrovnanie, na čo náš elitný útok odpovedal viacerými šancami. Potom však opäť prišiel uragán súpera. Ustáli sme ho a vzápätí sa vo dvojici rútili do obrovskej šance Regenda s Kelemenom, no neskončilo sa to vyrovnaním. Slovensko - Kanada po prvej tretine 1:2.

Rozhovor s Petrom Cehlárikom po 1. tretine. 

​Kanaďania uštedrili Slovákom v prvej tretine 2. góly:

​Slováci to ale znížili na 2:1 a tribúny ožili:

Aktuálne tabuľky nájdete tu: https://ms2024.joj.sk/statistiky.

Hráčske štatistiky si môžete pozrieť tu: https://ms2024.joj.sk/slovensko-statistiky-hracov.

Súvisiace články