Jasno
18°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Nemci mieria do štvrťfinále! Aj keď ich Poliaci potrápili
Zdielať na

Nemci mieria do štvrťfinále! Aj keď ich Poliaci potrápili

OSTRAVA / Hokejisti Nemecka sú po vysokých výhrach nad Lotyšskom a Kazachstanom veľmi dobre naladení. V sobotu 18. mája ich čaká duel s Poľskom, ktoré je v tabuľke skupiny B na poslednom mieste s jedným bodom po prehre po predĺžení s Lotyšskom.

Poľsko sa pokúsilo o zdramatizovanie zápasu

Tretia tretina začala ďalším gólom Nemecka, keď po prihrávke Pfoederla trafil oblasť bránky pri protiútoku Ehliz. Skóre sa zvýšilo na 3:0. Poliaci sa ešte pokúsili o zdramatizovanie zápasu keď v priebehu dvoch minút strelili dva góly zásluhu Wajdu a Komorského. Nemecko však chvíľku pred koncom zápasu v 37. minúte strelilo poisťujúci gól na 4:2, ktorým ukľudnili svojich priaznivcov. Nemecko sa po výhre dostalo na druhú pozíciu v skupine B a Poľsko po ďalšej prehre zostáva posledné. Finálny výsledok zápasu je 4:2 pre Nemecko.

​Nemecko potvrdilo úlohu favorita

Poľsko začalo druhú tretinu presilovou hrou, no nedarilo sa im udržať útočné pásmo. V 25. minúte Krzysztof Maciaś netrafil bránu z dobrej pozície z kruhu, nasledoval rýchly protiútok Nemecka. Po prechode cez modrú čiaru vystrelil Alexander Ehl, puk prešiel za Zabolotnyho a Nemecko videlo 1:0. Vedúci gól ešte viac nabudila nemeckých hráčov, ktorí sa usadili v útočnom pásme. 

V 35. minúte malo Nemecko k dispozícii trestné strielanie za faul Krystiana Dziubińského.  Peterka zaútočil z ľavej strany a ostro zamieril na stred, prekonajúc Zabolotnyho medzi betónmi a stav sa zmenil na 2:0. Hra bola rýchla a fyzická, pričom oba tímy ukázali kvalitnú defenzívnu hru. Skóre po druhej tretine je 2:0 pre Nemecko.

​V prvej tretine zažiarili brankári

Nemeckí hráči začali aktívne a predvádzali útočné akcie. Nemecko si udržovalo tlak, no strely neboli úspešné. Poľsko predvádzalo rýchle brejky, no nemecký brankár Niederberger sa s nimi dokázal vyrovnať. Poľsko aj Nemecko ukázali výborný obranný hokej, kde sa oba tímy striedali v držaní puku a vytváraní príležitostí. Obaja brankári,  predviedli niekoľko skvelých zákrokov a udržali svoj tím v hre. Záver prvej tretiny bol poznačený obojstrannou snahou o kontrolu hry.

Pozrite si góly zo zápasu:

Súvisiace články