Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Kanada obhájila svoje víťazstvo štvorgólovým náskokom: Dáni nemali šancu vyrovnať
Zdielať na

Kanada obhájila svoje víťazstvo štvorgólovým náskokom: Dáni nemali šancu vyrovnať

Zdroj: TASR

PRAHA / Kanadský hráč Dylan Cozens strelil gól, pričom asistovali John Tavares a Bowen Byram. Dánskemu tímu sa potom veľmi nedarilo, Frederik Storm bol na 2 minúty vylúčený.

Dáni sa v prvej tretine snažili zmierňovať tlak Kanady

Olesen pálil z pravého krídla, ale jeho pokus minul bránu. Dánsko potom čelilo tlaku, no ich snahy o vyrovnanie boli neúspešné. Kanada však pokračovala vo svojom útoku, prinútili Dánsko brániť sa. Napriek dobrej obrane Dánska mala Kanada viacero sľubných momentov. Veľmi blízko gólu bola aj akcia Seversona, ktorý tesne minul. V priebehu zápasu sa však výkon obidvoch tímov vyvíjal dynamicky. Kanada je aktuálne v tabuľke piata, Dánsko si udržiava tretiu pozíciu.

Koniec druhej tretiny, Kanada stále vyhráva

Bedeard pálil z pravého kruhu, no jeho strela minula dánsku bránku. V prvej polovici Dáni skórovali a stav znížili na 1:2. Dáni mohli neskôr vyrovnať! Storm potiahol akciu. Našiel voľného Trueho, ktorý zakončil, ale jeho pokus bol zablokovaný. Následne dorážal Olesen, ale ten netrafil odkrytú bránu! Hráči Dánska ukázali svoju silu v druhej tretine, a to aj vďaka šťastnému zásahu Andersenovho pokusu. Svojím gólom vyvíjajú tlak na súpera a posilňujú svoje sebavedomie. Druhá tretina bola vyrovnaná a sledovali sme výborný hokej. Kanada sa veľmi dobre bránila.  

Výhru si pripisujú Kanaďania 

Kanada si zabezpečila výhru v dnešnom zápase s konečným skóre 5:1, i keď to pre nich nebolo úplne jednoduché. Dáni podali výborný výkon, nestačilo to na bodový zápis. Záverečné minúty boli plné akcie, ale nakoniec Kanada zvíťazila. Pierre-Luc Dubois pridal piaty gól Kanady, čím pečatil osud zápasu. Tento okamih bol výsledkom efektívnej presilovky, ktorú Kanada využila na maximum.

Aj keď John Tavares v záverečnej minúte triafal len brvno, neovplyvnilo to ich triumf. Posledná minúta znamenala napätie na oboch stranách ľadu, no Kanada si udržala svoje vedenie bezpečne a zaslúžene si odnáša triumf.John Tavares triafal brvno, no to už nič nezmenilo na výsledku. Posledná minúta bola plná napätia, ale Kanada si udržala vedenie. Napriek tomu, že Dánsko sa snažilo brániť, kanadský tím bol naďalej nebezpečný. Kanada nakoniec vyhrala zápas, čo prinieslo radosť ich fanúšikom.

Súvisiace články