Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Hokejové spomienky a očakávania: Rozhovor s Jozefom Stümpelom
Zdielať na

Hokejové spomienky a očakávania: Rozhovor s Jozefom Stümpelom

OSTRAVA / V Ostrave, kde sa nedeľa (12. 5.) nesie v duchu hokejovej vášne, sme mali tú česť privítať jednu z hokejových legiend – Jozefa Stümpela. Majster sveta a držiteľ bronzovej medaily sa s nami podelil o svoje pohľady na minulosť aj súčasnosť hokejového diania.

​V sobotu uplynulo 22 rokov od histórického triumfu Slovenska na majstrovstvách sveta. Tento moment podľa Stümpela zostane v pamäti každého slovenského hokejového fanúšika. Aj keď sa časom spomienky môžu vytrácať, Stümpel verí, že tento okamih zostane v srdciach ľudí naveky.

Rozprával tiež o roku 2004, keď Slováci takmer dosiahli na cenný kov, no skončili na nešťastnom štvrtom mieste. "Boli to pekné časy a hrali sme aj výborný hokej," uviedol. Aj napriek tomu, že sa im táto šanca vytratila, atmosféra v Česku, najmä v Ostrave a Prahe, bola podľa neho nepopierateľne úžasná.

Vzhľadom na aktuálny zápas proti Kazachstanu vyjadril svoje očakávania. Aj keď slovenský tím disponuje hviezdami z NHL, Stümpel zdôraznil význam kolektívnej hry. "Nejde o to, či ten hráč dá dva góly alebo či ten bude mať dve nahrávky. Ide o to, aby ten kolektív fungoval, a aby sa vyhralo," uzavrel.​

Súvisiace články