Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Kde zaparkujete pred zápasmi? Primátor Ostravy priblížil organizačné pokyny majstrovstiev
Zdielať na

Kde zaparkujete pred zápasmi? Primátor Ostravy priblížil organizačné pokyny majstrovstiev

OSTRAVA / Slovensko otvára prvým zápasom s Nemeckom majstrovstvá sveta v hokeji. Preto sa presunieme priamo do Ostravy, kde máme naše štáby, ktoré sledujú dianie v okolí štadióna. Reportérka Martina Karasová zisťovala od primátora Ostravy aj organizačné pokyny týkajúce sa parkovania v meste a celej dopravy, aby všetko prebehlo bez komplikácii. Viac sa dozviete vo videu.

Zápas je už vypredaný a začína o 16:20. Organizátori aj samotné mesto upozorňuje, že nech fanúšikovia prídu trošku v predstihu. Kontroly môžu trošku trvať dlhšie a takisto bude aj zóna okolo štadióna uzatvorená pre autodopravu. Organizátori odporúčajú, aby fanúšikovia na zápas chodili mestskou hromadnou dopravou.

"Ja by som odporučil všetkým, čo sa chystajú do Ostravy, pokiaľ pôjdu autom, nechajte auto na odstavnom parkovisku. Bude v dolnej oblasti Vítkovíc. Je tam neobmedzená kapacita. Alebo sa dopravíte verejnou dopravou. Samozrejme okolo haly budú dopravné obmedzenia," ozrejmil Ján Dohnal, primátor Ostravy. "Je posilnená mestská hromadná doprava. Je možnosť si zakúpiť týždenný lístok cez aplikáciu ostravského dopravného podniku za 250 korún na týždeň. Odporúčam to všetkým. Oplatí sa to," dodal Dohnal. 

Celý rozhovor s Jánom Dohnalom, primátorom Ostravy, o tom, ako sa mesto pripravilo na majstrovstvá sveta v hokeji si môžete pozrieť tu:

Držať palce hokejistom bude aj Petra Vlhová

Slovenskí hokejisti absolvovali väčší tréning. Dnes ich čaká už iba krátke rozkorčuľovanie a čaká ich pomerne silný súper. Je to Nemecko, ktoré za ostatné roky zažíva veľmi dobré obdobie. Z posledných troch šampionátov sa až dvakrát dostali do semifinále. Vlani si doniesli domov striebro a v rámci rebríčka IIHF, teda Medzinárodnej hokejovej federácie, im patrí piate miesto a je to najvyššie nasadený tím v rámci skupiny, dokonca pred Švédskom.

Všetci veríme, že sa to dnes zlomí. Veria aj fanúšikovia, ale veria aj slovenskí športovci, ktorí budú určite pozorne sledovať hokej. Medzi nimi je aj Petra Vlhová. "Tak ja verím, že vyhráme. To je bez debaty. Takže budem fandiť určite a budem držať palce chlapcom," povedala Petra Vlhová.

Súvisiace články