Polojasno
19°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Hokejová horúčka stúpa! Takáto atmosféra panovala medzi slovenskými fanúšikmi
Zdielať na

Hokejová horúčka stúpa! Takáto atmosféra panovala medzi slovenskými fanúšikmi

OSTRAVA / Ostrava sa v piatok 10. mája stala nielen mestom svetového hokeja, ale aj prechodným slovenským domovom. Slovenskí fanúšikovia zaplavili tamojšie ulice a na štadióne mali počas nášho zápasu s Nemeckom jasnú prevahu. Priamo v Ostrave pracujú aj naše spravodajské štáby a celý deň mapovali s fanúšikmi Slovenska najdôležitejšie miesta a okamihy svetového šampionátu.

Slovensko žije hokejom! Slováci si krátko po 16tej zmerajú sily s tímom Nemecka a fanúšikovia sa pomaly začali presúvať na miesto zápasu. Slovenské zápasy sú v Ostrava aréne vypredané. Kapacita je 9 100 miest. Akreditovaných je dokopy 370 novinárov a fotografov. Zo Slovenska ich je 48 + redaktori z TV a rozhlasu.​

Fanzónu pred štart šampionátu ovládli v Ostrave Slováci

Priľahlá fanzóna sa nachádza hneď vedľa Ostrava arény a pre návštevníkov ju otvorili o 14. hodine. Okamžite ju zaplnili Slováci. Priaznivcov Nemecka, prvého súpera zverencov Craiga Ramsayho na šampionáte, bolo vidieť sporadicky. Panovala však výborná nálada a tých pár fanúšikov Nemecka si zobrali ku stolu veľké skupiny slovenských fanúšikov. Spolu popíjali aj spievali.

Niektorí Slováci mali na sebe najnovšiu sadu dresov, no mnohí si na seba obliekli aj tzv. retro sady. Jeden z nich nás zaujal aj transparentom, ktorý rozvinul spolu s deťmi a okrem slovenského znaku na ňom bol aj erb Katalánska. "Žijem v Španielsku už viac ako 20 rokov a moje deti ešte neboli na hokeji. Preto som ich vzal, aby zažili atmosféru hokeja, pretože doma žijú futbalom. Sme tu len hodinu, ale deti sú nadšené. Som rád, že som im mohol ukázať ako to na MS žije a čo som ja ako mladý zažíval," povedal pre TASR fanúšik Rasťo. Obe jeho deti sa na zápas chystali s veľkým nápisom na transparente: "Rodené Katalánky, ale srdcom hokejové Slovenky."

​Hokeju fandia aj fanúšikovia zo Slovenka:

Súvisiace články