Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Česká polícia neberie majstrovstvá sveta v hokeji na ľahkú váhu
Zdielať na

Česká polícia neberie majstrovstvá sveta v hokeji na ľahkú váhu

ČESKO / Fanúšikovia hokeja sa konečne dočkali. V susednom Česku sa začal svetový šampionát. Hokejový sviatok však dá zabrať policajtom. Jeho súčasťou sú aj rozsiahle bezpečnostné opatrenia a Česi to berú veľmi vážne.

Česká republika kvôli majstrovstvám sveta prijala masívne bezpečnostné opatrenia. "Tá očakávaná miera návštevnosti robí z tejto akcie mäkký cieľ," uviedol Ondřej Moravčík, hovorca policajného prezídia. Mäkkých cieľov pri desiatkach zápasov, ktoré navštívi v Prahe aj v Ostrave niekoľko desiatok tisíc fanúšikov, bude v nasledujúcich dvoch týždňov celá rada. Preto česká vláda schválila nad obomi arénami bezletové zóny. V uliciach bude tisícka policajtov. "Vrátane dopravných policajtov, poriadkových policajtov alebo leteckej služby či pyrotechnikov," priblížil Moravčík. 

"Máme tu kolegov z colnej správy, prebiehajú tu pyrotechnické prehliadky, pomáha nám tím z policajného prezídia, ktorý sa špecializuje na antidronovou politiku," dodal Jan Daněk, hovorca pražskej polície. 

Tak napríklad pred najväčšou českou športovou halou v Prahe boli dnes policajné manévre. Do fanúšikovskej zóny môže každý po dôkladnej kontrole, pomáhať budú stovky dobrovoľníkov, antikonfliktné tímy. Niekoľko detektívov, ktorých ani nespoznáte, pretože budú v civile. Iní zas budú veľmi viditeľní, aby vzbudzovali rešpekt. Budú tam ale aj policajti pre pomoc fanúšikom, poskytnú pomoc pri okradnutí, pri podvodoch s falošnými lístkami. "Budeme sa zameriavať na problematiku falošných lístkov alebo niekoľkokrát predaných lístkov," doplnil Daněk. 

Česká vláda upozorňuje, že všetky bezpečnostné opatrenia myslí Česko vážne, ale len preventívne, a jej cieľom je jediné, a to aby fanúšikovia si sviatok hokeja užili. "Robíme všetko preto, aby sa všetci cítili bezpečne a v túto chvíľu nemáme žiadne informácie, že by hrozilo akékoľvek nebezpečenstvo," doplnil Daněk. 

Súvisiace články