Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vo finále USA s Kanadou, tipuje Ján Laco. Lotyšov prirovnal k Slovákom v roku 2012
Zdielať na

Vo finále USA s Kanadou, tipuje Ján Laco. Lotyšov prirovnal k Slovákom v roku 2012

TAMPERE, BRATISLAVA / O tipovačku zápasov semifinále na majstrovstvách sveta v hokeji sa postarali reportérka TV JOJ Marika Dulaiová a bývalý skvelý reprezentačný gólman Ján Laco. V najlepšej štvorke, ktorá bojuje o medaily, je Kanada a tá si zahrá proti prekvapeniu turnaja Lotyšsku. Druhú dvojicu tvorí ďalší zámorský tím - USA - a zastaviť ich pred bránami finále sa bude pokúšať opäť európsky tím - Nemecko.

Kanada - Lotyšsko

Marika Dulaiová: Mne pri prvej semifinálovej dvojici napadlo, či je správne pýtať sa, kto bude lepší alebo kto bude šťastnejší. Kanada v štvrťfinále potvrdila, že aj keď počas základnej časti svetového šampionátu pôsobila ako spiaci medveď, zobudila sa v správnej chvíli. Lotyši dokázali poblázniť štadión, celú krajinu a možno aj hokejový svet. A trošku mi tá eufória na námestí aj pripomenula rok 2002 a úspech Slovenska a plné námestia u nás.

Ján Laco: Si to pekne zhrnula. Presne tak Kanaďania, to sú nátura a mentalita, že keď idú, ťažké a dôležité súboje, tak oni majú čisté hlavy. V tomto sú veľmi silní. Tí hráči sú tak nastavení a vedia v tom fungovať. Lotyši veru idú na vlne. Tá eufória z toho turnaja ich naozaj môže posunúť až do finále. Veľmi, veľmi ťažký tip. My sme zažívali niečo podobné v roku 2012. Ale pokiaľ Kanada vydrží hrať disciplinovane, tak si myslím, že ten zápas zvládnu.

USA - Nemecko

Marika Dulaiová: Priznám sa, že pri druhom semifinále trošku váham. Nemci síce prekvapili víťazstvo nad Švajčiarskom, ktoré dovtedy všetci chválili za asi najkrajší hokej na tomto svetovom šampionáte, ale neviem, či dokážu zaskočiť aj USA. Američania navyše zatiaľ vyhrali všetko, aj keď poviem tú otrepanú vetu, ktorá sa navyše už x-krát potvrdila: vyraďovacie boje prinesú neraz prekvapenie, až šok.

Ján Laco: Ja by som ostal pri tom, že favoritom sú tu Spojené štáty americké. Nemci sa, podľa mňa, proti tým Švajčiarom, vyčerpali. Podľa mňa to bol ich strop. Preto tipujem víťazstvo a postup USA.

Súvisiace články