Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Z druhej ligy k nule na majstrovstvách sveta: Škorvánka chválili tréneri aj spoluhráči
Zdielať na

Z druhej ligy k nule na majstrovstvách sveta: Škorvánka chválili tréneri aj spoluhráči

RIGA, BRATISLAVA / Keď v minulej sezóne hral v druhej najvyššej súťaži na Slovensku, asi ťažko by mu napadlo, že túto sezónu zakončí na svetovom šampionáte. Stanislav Škorvánek má 27 rokov a po sezóne v drese Michaloviec zažil debut na svetovom šampionáte. A dočkal sa aj nuly pri víťazstve 1:0 nad Slovinskom.

"Zatiaľ si to neuvedomujem, hráme, sme v rytme. Možno mi to dôjde po svetovom šampionáte," povedal Škorvánek pre slovenské médiá. "Pred veľkou šancou Slovincov v závere do mňa išiel hráč a ja som sa potom musel vrátiť do pozície. Našťastie som si z toho nedal vlastný gól ako padol proti Čechom. Bol to ťažký zápas, no počítajú sa tri body," pokračoval.

Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom šiestom zápase na majstrovstvách sveta nad Slovinskom 1:0. Jediný gól duelu strelil v 21. minúte Richard Pánik. "Stano odchytal výborný zápas. Vedeli sme, že na konci budú mať Slovinci tlak a bolo len na nás, ako to ustojíme," pochválil spoluhráča Peter Cehlárik.

Obranca František Gajdoš priznal, že jeho tím má za sebou ťažký zápas. "Tŕpli sme do posledných sekúnd. Ale chyba bola, že sme nepremenili šance, ktoré sme mali. Ak by sme z toho dali góly, bolo by to oveľa pokojnejšie," povedal.

Obranca Mário Grman priznal, že chyby Slovenska vyplývali z tlaku. Slováci museli vyhrať. "Často sme si to komplikovali. Bolo to hlavne o našich chybách a o tom, čo sme my dovolili súperovi. Teraz sa sústredíme na svoj zápas. Vieme, že v ňom potrebujeme získať tri body," opísal.

Asistent trénera Ján Pardavý vysvetlil, že čakali na chybu Slovincov, aby sa prípadným gólom upokojili: "Nestalo sa a až do konca to bolo dramatické. Brankár Škorvánek bol dnes fantastický. Hráčom ukazujeme videá a presviedčame ich, aby v šanciach boli sebeckejší a aby to vzali na seba a strieľali. Hovoríme im o tom, že každá strela môže byť nebezpečná a určite je lepšia než pokazená prihrávka."

Slováci odohrajú posledný šiesty zápas v základnej skupine v utorok od 11.20 SELČ proti Nórsku. Slovinci uzavrú svoje účinkovanie na MS v Rige duelom s Kazachstanom v pondelok od 19.20.

Súvisiace články