Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najhorší výkon Slovenska na MS, víťazstvo nad Slovinskom zariadil Pánik
Zdielať na

Najhorší výkon Slovenska na MS, víťazstvo nad Slovinskom zariadil Pánik

RIGA / Slovensko sa zachránilo, Slovinsko zostupuje. O víťazstve 1:0 hokejového výberu Craiga Ramsayho rozhodol gól Richarda Pánika z úvodu druhej tretiny. Tím okolo kapitána Mareka Hrivíka hral vo svojom predposlednom zápase základnej skupiny B na svetovom šampionáte bez nápadu a šance okrem jednej nevedel premeniť, s postupom času bol dokonca slabší ako zachraňujúci sa súper.

Slováci odohrajú posledný šiesty zápas v základnej skupine v utorok od 11.20 SELČ proti Nórsku. Slovinci uzavrú svoje účinkovanie na MS v Rige duelom s Kazachstanom v pondelok od 19.20.

Prvá desaťminútovka veľmi opatrná, v druhej desaťminútovke to bolo zo strany Slovenska o nahodeniach puku na brankára, no bez nápadu. Slováci nestačili na súpera ani na vhadzovaniach, úvodnú tretinu prehrali na buly 5:13.

Na gólmana Slovinska letelo v prvej tretine 17 striel, na Škorvánka len šesť. Napriek tomu, ak by sa hralo na veľké šance Slovensko by prvú tretinu prehralo. V predposlednom zápase výberu Craiga Ramsayho na MS v hokeji zatiaľ gól nepadol. Slováci vstúpili do duelu aktívnejšie, no výraznejší tlak si neutvorili, silnejšie pokusy smerovali nad bránku. 

Skvelý úvod druhej tretiny v podaní Slovenska, Pánik unikol a nikým netiesnený doslova prekvapil brankára Gračnara. Prvý strela a hneď gól. Následne šiel na bránku Libor Hudáček, no v podobnej príležitosti ako Pánik gól nedal. Vo vlastnom oslabení v ďalšom priebehu tretiny šiel na gólmana Sukeľ, no ani on nič nevymyslel. Slováci sú aktívnejší, no chýba tomu dôraz a nápad.

So stúpajúcim časom v tretej tretine kopili Slováci chyby, zbytočne púšťali súpera do pásma. V útoku tomu chýbal nápad - dá sa otvorene povedať, že Slovensko hralo zle. 

Slovinsko - Slovensko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) v III. tretine

Góly: 21. Pánik (Regenda, Koch)

Rozhodovali: Bjork (Švéd.), Bloski (Kan.) - Davis (USA), Kroyer (Dán.), vylúčení: 2:3, 4460 divákov.

SLOVENSKO: Škorvánek - Nemec, Koch, Grman, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Regenda - Lantoši, Hudáček, Cehlárik - Kelemen, Sukeľ, Kudrna - Lunter, Čacho, Okuliar

TASR

​Na snímke TASR bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie a aj lotyšského hokejového klubu Dinamo Riga Július Šupler v zápase skupiny B Slovinsko - Slovensko.

Cehlárik s Grmanom absolvovali dopoludňajšie rozkorčuľovanie, na ľade bolo všetkých 25 hráčov. "Stále sú to zranenia, ktoré pretrvávajú, ale obaja hráči sú pripravení hrať," uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

Návrat oboch hráčov do zostavy prinesie aj zmeny vo formáciách: "Spojíme Cehlárika, Hudáčka a Lantošiho, prvý útok bude v zložení Regenda, Hrivík a Pánik, ďalej Kudrna, Sukeľ a Kelemen a štvrtý bude hrať v zložení Okuliar, Čacho a Lunter. Mimo zostavy budú Tamáši a Chromiak."

Slováci musia proti Slovinsku zvíťaziť za tri body, ak chcú ešte pomýšľať na postup do vyraďovačky. V utorok ich ešte čaká duel s Nórskom. "Nechceme kalkulovať. Chceme vyhrať oba zápasy a potom sa môžeme pozerať na to, čo tabuľka ukáže," uzavrel Pardavý.

Súvisiace články