Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rosandič hovoril o podcenení súpera, kapitán Hrivík vraj nerozumie
Zdielať na

Rosandič hovoril o podcenení súpera, kapitán Hrivík vraj nerozumie

RIGA / Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom piatom zápase na majstrovstvách sveta s Kazachstanom 3:4 po predĺžení a nájazdoch a výrazne si skomplikovali postup do štvrťfinále. V základnej skupine B majú dva duely pred koncom na konte len päť bodov, o tri menej ako štvrté Lotyšsko. Kazachstan vyhral druhý duel po nájazdoch a so štyrmi bodmi je na šiestom mieste.

"Nerozumiem, ako sme mohli tento zápas pokaziť. Vedeli sme, že to bude náročné, ale nečakali sme, že sa položíme sami seba v druhej tretine. Potom sa to ťažko dobiehalo. Myslím si, že šance sme mali, oni veľmi dobre bránili, mali hráčov v domčeku, ťažko sa presadzovalo," zhodnotil kapitán Marek Hrivík.

Obranca Mislav Rosandič naznačil, že Slováci možno súpera podcenili. "Ukázalo sa, že musíme byť pripravení na každý zápas rovnako a nemôžeme nikoho podceniť. Hráči Kazachstanu ukázali, že sú šikovní a to najmä v nájazdoch. Budeme bojovať o postup, hoci to môže byť o chlp, keďže to nemáme vo vlastných rukách."

Libor Hudáček, ktorý ako jediný Slovák premenil svoj pokus v nájazdoch, ťažko hľadal slová, ktorými by zhodnotil smolný zápas. "Mali sme kopu šancí, nevyužili sme ich, zbytočne sme faulovali a dostali sme gól v oslabení. Dúfam, že to bude ešte zlatý bod. Jednoduchšie je brániť ako útočiť. My sme do nich museli búšiť, škoda, že ze ich brankár nás vychytal. Musíme vyhrať ešte dva zápasy a uvidíme, čo z toho bude."

​Útočník Matúš Sukeľ spoluhráčovi kontroval, nechcel hovoriť o zlatom góle. "Neviem, čo sa stalo v druhej tretine. Prvá lajna mala výborné striedanie a zrazu otočka a bolo 1:3, ani sme sa nespamätali. Zlatý bod by som to určite nenazval."

Slovenskí reprezentanti nastúpia na svoj šiesty duel na šampionáte v nedeľu o 15.20 SELČ proti Slovinsku, ktoré je stále bez bodu, na záver ich čaká v utorok Nórsko. "Veľmi ťažká prehra, mali sme solídny začiatok, boli sme dobrí na puku. Nechceli sme opäť strieľať, chceli sme si neustále prihrávať. V našom výkone bola ľahkovážnosť, urobili sme tri ofenzívne fauly. Chcenie a snaha tam bola, ale už sme to naháňali za chvost. Je to ťažká prehra, ale musíme si to rozobrať," opísal asistent trénera Ján Pardavý.

Súvisiace články