Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Gólman Škorvánek mužom zápasu: Chytil 27 striel, chvália ho aj spoluhráči
Zdielať na

Gólman Škorvánek mužom zápasu: Chytil 27 striel, chvália ho aj spoluhráči

BRATISLAVA / Najlepším hráčom Slovenska bol v sobotu pri víťazstve nad Lotyšskom 2:1 na MS v hokeji gólman Stanislav Škorvánek. Vyhlásili ho za hráča zápasu, chytil 27 striel a chválil ho aj spoluhráč Matúš Sukeľ.

"Bol to náročný zápas. Ukázali sme v ňom charakter a v závere sme postrážili tesný náskok. Výborne nás podržal Škorvi, hlavne v závere," povedal strelec prvého gólu Matúš Sukeľ. "Pred mojím gólom mi Peter Cehlárik pekne prihral, vyšlo to z forčekovania. Už v druhej tretine sme mohli dať ďalšie góly a rozhodnúť. Chvalabohu, že sme ho dali potom v tretej," dodal.

Zápas Slovensko - Lotyšsko bol náročný, nervózny, doslova ubojovaný. "Bol to veľmi ubojovaný zápas. Vedeli sme, že hráme proti domácim, ktorí boli nabudení po prehre s Kanadou. Potrebovali sme dať zlepený gól, aby sme sa do toho dostali. Vedeli sme, že proti Lotyšom nebude šanca na pekné góly. Chvalabohu, že nám to padlo. Mali sme dobrý vstup, budeme sa to snažiť preniesť aj do ďalších zápasov. Mali sme v zápase dosť šancí a viacero prečíslení, z ktorých sme sa, žiaľ, nedostali k strelám. To musíme zmeniť. Sme tu skvelá partia a bojujeme jeden za druhého," opísal Marek Hrivík.

A ako videl duel hráč zápasu podľa vedenia turnaja? "V prvej tretine na mňa nesmerovalo veľa striel. Nič mi však nepadlo a aj to mi pomohlo. Pomohli mi aj spoluhráči, ktorí nepúšťali súpera do veľkých šancí. Bolo dôležité, že sme v tretej tretine dali gól. Padlo to v čase, keď nám už hra nešla tak ako v prvej tretine. Toto víťazstvo môže byť pre nás vzpruha. Včera proti Česku sme boli lepší tím a prehrali sme. Teraz sa nám to vrátilo," povedal Stanislav Škorvánek.

Asistent Craiga Ramsayho Ján Pardavý si pochvaľoval atmosféru, ktorú vytvorili fanúšikovia Slovenska. "V niektorých prečísleniach sme sa nedostali ani k zakončeniu a to bolo zle. Chceme byť disciplinovaní a hráči to plnia. My sme nedostali žiadnu presilovku, hoci tam boli situácie, po ktorých mohli nasledovať vylúčenia. Vedeli sme, že Lotyši budú extrémne motivovaní. My sme však odohrali výborný zápas od začiatku do konca," pochválil zverencov.

Súvisiace články