Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci na Šesťdňovej celkove na 2. a 3. mieste
Zdielať na
Motorizmus

Slováci na Šesťdňovej celkove na 2. a 3. mieste

Zdroj: www.wikipedia.sk

Konečné poradie na 82. ročníku ISDE 2007

Slovenské klubové tímy si vynikajúce 2. a 3. miesto v klubovej súťaži na 82. ročníku ISDE v Čile udržali aj po záverečnom sobotňajšom motokrose, ktorý sa napokon počítal iba do výsledkov trophy tímov a juniorských družstiev, a domov tak privezú striebro a bronz.

Na druhej priečke za víťazným španielskym klubom RFME skončil Slovakia Young Team v zložení Zlatko Novosad, Juraj Dozsa, Peter Králik a o jednu pozíciu za ním trio Slovakia Team-u Jaroslav Katriňák, Radek Matoška a Ivan Jakeš.

"Motokros bol veľmi zaujímavý, usporiadatelia to mali výborne pripravené, zaujímavé skoky, piesok na pláži a vysoká divácka návštevnosť. Posledné štyri rozjazdy prenášala domáca televízia v priamom prenose. Naozaj atmosféra ´motocyklovej olympiády´. Chalani zajazdili výborne, ten náskok oboch tímov dával pred štartom istý pocit uspokojenia a radosti. Tešíme sa z výsledkov a takisto už aj domov na Slovensko," skonštatoval po skončení motokrosu manažér Slovakia Team-u Ján Hrehor.

Druhá a tretia pozícia slovenských tímov v klubovej súťaži je ďalším historickým úspechom slovenského endura v histórii šesťdňovej. Po rozdelení Česko-Slovenska v roku 1994 na ISDE v Oklahome klub Slovakia team II v zložení Jaroslav Katriňák, Ján Hrehor a Radek Matoška v klubovej súťaži zvíťazil. V roku 2001 vo Francúzsku klub Raven Slovakia Team jazdiaci v rovnakom zložení skončil v konečnom poradí na štvrtom mieste a rovnaké umiestnenie vybojovali Emil Čunderlík, Ivan Černý a Zlatko Novosád v klubovom tíme SMF i na ISDE v Považskej Bystrici v roku 2005.

Záverečný motokros už nezmenil ani poradie v najsledovanejšej súťaži Trophy Teamo - prvú priečku obsadili Taliani pred Francúzmi a Švédmi. V juniorskej kategórii putuje triumf do Španielska, druhí skončili Francúzi a tretí Austrálčania.

Slováci potešili svojim umiestnením aj v jednotlivých triedach, v ktorých vybojovali tri medailové pozície. V triede C3 obsadil Juraj Dozsa 2. miesto, Zlatko Novosad skončil o pozíciu nižšie a v triede C2 klasifikovali na 3. priečke Jaroslava Katriňáka. V C1 skončil Radek Matoška na 5. mieste, v C2 bol navyše Ivan Jakeš piaty a v C3 Peter Králik deviaty.

Veľkú radosť slovenských jazdcov vo večerných hodinách pokazila skutočnosť, že bungalov, v ktorom bývali jazdci zo Slovakia tímu, vykradli a tak namiesto preberania ceny za 3. miesto strávili všetci slávnostný čas na polícii.

Výsledky - Medzinárodná šesťdňová - 82. ročník ISDE 2007:

Súťaž klubových tímov: 1. Club RFME (Victor Guerrero, Xavier Galindo, Xacob Agra), 2. Slovakia Young Team (Zlatko Novosád, Juraj Dozsa, Peter Králik), 3. Slovakia Team (Jaroslav Katriňák, Radek Matoška, Ivan Jakeš)

Súťaž o Svetovú trofej: 1. Taliansko, 2. Francúzsko, 3. Švédsko

Súťaž o juniorskú trofej: 1. Španielsko, 2. Francúzsko, 3. Austrália

FIM pohár žien: 1. USA, 2. Francúzsko, 3. Švédsko

Zdielať na