Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Posledné Cross country rally bude v Zlatých Moravciach
Zdielať na
Motorizmus

Posledné Cross country rally bude v Zlatých Moravciach

Zdroj: Kol Tregaskes/ilustračné

Posledné podujatie medzinárodných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cross country rally sa tento víkend (2. - 4. novembra 2007) sťahuje do Zlatých Moraviec a ich okolia

Posledné podujatie medzinárodných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cross country rally sa tento víkend (2. - 4. novembra 2007) sťahuje do Zlatých Moraviec a ich okolia.

Už v piatok podvečer sa môžu všetci priaznivci off-roadov, štvorkoliek a terénnych motoriek tešiť na slávnostné predstavenie súťažných posádok priamo v centre, na námestí v Zlatých Moravciach.

Od soboty rána čakajú na pretekárov zo štyroch európskych krajín prvé ostré kilometre. Tých bude počas víkendu spolu takmer 170, rozdelené budú do 32 rýchlostných skúšok a 6 sekcií, pričom celá trať meria 376 kilometrov.

Štartové pole tvorí takmer päťdesiatka štartujúcich, medzi ktorými nechýbajú jazdci zvučných mien. Favoritmi budú určite minuloroční vicemajstri Európy Slováci Jozef Sýkora so synom Marekom, ktorí však budú mať silnú konkurenciu v Čechoch Zapletalovi, Pořízkovi či Chytkovi.

Najlepšie dostupná pre divákov je rýchlostná skúška (RS), ktorej štart je hneď pri hlavnom ťahu z Nitry na Žiar nad Hronom, pri autobazáre AutoAlles. Po štarte smeruje táto RS vľavo od motorestu smerom na Žiar nad Hronom a oblúkom sa vracia späť ku autobazáru AutoAlles.

Táto rýchlostná skúška je pre divákov veľmi ľahko dostupná aj z obce Žitavany. Ostatné RS sa jazdia v lesoch okolo Inovca a Ostrého vrchu.

Zdielať na