Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hamilton sa pokloní svojmu idolu
Zdielať na
Motorizmus

Hamilton sa pokloní svojmu idolu

Zdroj: SITA/AP/Tom Hevezi

Pokiaľ by sa všetko v Grand Prix vydarilo podľa Hamiltonových plánov, mohla by byť jeho návšteva pri Sennovom hrobe symbolickým strtnutím šampiónov z McLarenu.

Líder seriálových majstrovstiev sveta formule jedna Lewis Hamilton chce navštíviť hrob svojho detského idola Ayrtona Senny.

Dvadsaťročný Brit chce cestovať do Brazílie na tamojšiu Veľkú cenu, v nej sa budúci víkend rozhodne o novom svetovom šampionovi.

"Určite by som to strašne rád videl. Bolo by to pre mňa veľmi emocionálne a dojemné," povedal novinárom Hamilton k plánovanej návšteve cintorína Morumbi v Sao Paulu, kde odpočívajú ostatky trojnásobného šampiona, ktorý zahynul v roku 1994 v Imole.

Práve v Brazílii na okruhu Intergaros môže Hamilton urobiť prvý krok k tomu sa svojmu idolu v počte titulov vyrovnal. Nováčik v F1 je pred vyvrcholením sezóny v najlepšej pozícii pred svojim tímovým kolegom z McLarenu Fernandem Alonsom má náskok štyroch bodov, Kimi Räikkönon z Ferrari je o ďalšie tri body pozadu.

Pokiaľ by sa všetko v Grand Prix vydarilo podľa Hamiltonových plánov, mohla by byť jeho návšteva pri Sennovom hrobe symbolickým strtnutím šampiónov z McLarenu.

"Rozhodne tam totiž pôjdem až po závode. Je dôležité, aby som mal čistú myseľ víkendom a niečo tak silného by ma mohlo rozhodiť," uviedla britská senzácia tohoročného ročníka. 

Zdielať na