Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Čile na motocyklovej súťaže aj Slováci
Zdielať na
Motorizmus

V Čile na motocyklovej súťaže aj Slováci

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

82. ročník Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže sa uskutoční v dňoch 12. - 17. novembra 2007 v Čile v prístavnom meste La Serena aj so slovenskou účasťou.

Nadchádzajúci 82. ročník Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže sa uskutoční v dňoch 12. - 17. novembra 2007 v Čile v prístavnom meste La Serena aj so slovenskou účasťou.

V polovici augusta Slovenská motocyklová federácia (SMF) uvítala záujem o účasť na tohtoročnej šesťdňovej od dvoch klubových tímov a v spolupráci so sekretariátom SMF sa podarilo na poslednú chvíľu zabezpečiť prihlásenie uvedených tímov na ISDE v Čile.

"My sme už koncom minulého roka usúdili, že tentoraz na šesťdňovú náš Trophy team nepošleme. Rozhodli sme sa radšej ušetriť finančné prostriedky, berúc do úvahy, že účasť v Čile by nás stála okolo troch miliónov korún. V roku 2008 chceme na ISDE do Grécka vyslať okrem seniorského aj juniorský reprezentačný tím," povedala pre agentúru SITA generálna sekretárka SMF Tatiana Kašlíková.

Prvú zostavu, ktorá bude štartovať pod názvom Slovakia Team, tvoria ostrieľaní "enduro" jazdci Jaroslav Katriňák, Ivan Jakeš a Radek Matoška. Manažérom je najskúsenejší slovenský jazdec zo šesťdňových Ján Hrehor. Katriňák bude štartovať na motocykli KTM v triede E2, Jakeš taktiež na stroji KTM v triede E3 a Matoška s Yamahou v triede E1.

"Definitívne sme sa s chalanmi na účasti na šesťdňovej dohodli začiatkom septembra v Krompachoch. Po prvý raz riešime motocykle prevozom a nie požičiavaním v mieste konania. Dá sa povedať, že je už všetko vybavené, aj letenky máme zaplatené. Musím sa poďakovať vedeniu SMF, ktoré nám je v mnohých veciach nápomocné," informoval agentúru SITA J. Hrehor.

Slovakia Team bude mať v Čile vysoké ciele, jazdci by radi zopakovali vynikajúci úspech z roku 1994, keď Katriňák, Matoška a Hrehor vyhrali súťaž tímov. "Ja osobne sa už na takéto preteky necítim. Možno keby to bolo niekde blízko Slovenska, tak by som si trúfol, ale v Čile na piesku a kameňoch sa už trápiť nechcem," dodal J. Hrehor.

Pre Katriňáka i Jakeša bude účasť v La Serene aj prípravou na Rely Dakar, na ktorú sa začiatkom budúceho roka chystá okrem nich aj Ivan Figura.

Druhé zoskupenie - Slovakia Young Team tvoria mladí jazdci Zlatko Novosád, Juraj Dozsa a Peter Králik. Všetci traja budú štartovať na motocykloch Gas-Gas v triede E3. Podľa informácií od manažérky Zuzany Onhajzerovej z Motosport Púchov si motocykle, ako aj všetky veci potrebné pre zabezpečenie štartu na ISDE plánuje tím prenajímať priamo na mieste. Obe družstvá odlietajú spoločne 4. novembra 2007 z Viedne cez Zürich do Santiaga.

Usporiadateľ motocyklovej olympiády zatiaľ eviduje 586 registrovaných účastníkov, z čoho je do súťaže trophy tímov prihlásených iba 11 šesťčlenných družstiev.

Zdielať na