Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hamiltonovi hrozí strata bodov za VC Japonska
Zdielať na
Motorizmus

Hamiltonovi hrozí strata bodov za VC Japonska

Lewis Hamilton pri jazde za safety car neprimerane spomalil a zapríčinil haváriu.

Boj o titul majstra sveta vo formule 1 sa možno ešte viac zdramatizuje, keďže Lewisovi Hamiltonovi hrozí anulovanie víťazstva z minulotýždňovej Veľkej ceny Japonska.

Pilot McLarenu by tak prišiel o cenné body do hodnotenia svetového šampionátu, kde je lídrom. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) už začala vyšetrovať priebeh Veľkej ceny Japonska. V daždi na okruhu Fudži podľa názoru tímu Toro Rosso Hamilton pri jazde za safety car výrazne spomalil, čo zapríčinilo haváriu Marka Webbera a Sebastiana Vettela. Obaja piloti museli preteky predčasne ukončiť.

"Získali sme nové dokumenty, ktoré sa priamo dotýkajú celej situácie," uviedla hovorkyňa FIA. Hamiltona čaká v piatok stretnutie s technickými komisármi FIA. Brit vedie hodnotenie MS dva preteky pred koncom sezóny s dvanásťbodovým náskokom pred tímovým kolegom Fernandom Alonsom.

Incident sa udial mimo dosahu televíznych kamier, Webber a Vettel však okamžite po pretekoch začali Hamiltona kritizovať. Pilot Red Bullu Webber hneď tvrdil, že Hamilton neprimerane spomalil a presunul sa výrazne doprava.

 

"Myslím, že odviedol za safety carom špinavú prácu. Na brífingu rozpráva, ako dobre bude jazdiť, a potom urobí niečo úplné opačné," uviedol Webber, ktorého doplnil Vettel: "V konečnom dôsledku to síce bola moja chyba, ale aj keď tu nie som pre to, aby som niekoho obviňoval, myslím si, že jeho spomalenie nebolo čisté."

Zdielať na