Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
India vstúpi do seriálu MS v roku 2010
Zdielať na
Motorizmus

India vstúpi do seriálu MS v roku 2010

Na zoznam dejísk pretekov F1 pribudne v roku 2010 ďalšia ázijská lokalita.

V roku 2010 sa prvý raz objaví v kalendári seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 India. Ázijskú krajinu, v ktorej popularita F1 stúpla najmä s prvými skúsenosťami indického jazdca Naraina Karthikeyana v kokpite Jordanu, navštívili architekti a v okolí metropoly Naí Dillí si podľa národného olympijského výboru vybrali predbežne dve lokality Veľká Noida a Sohna, kde by mohla vyrásť nová trať. Právo voľby z dvojice kandidátov majú domáci organizátori.

"S radosťou môžeme oznámiť, že prvé preteky sa uskutočnia už v roku 2010," informoval prezident Indického olympijského výboru Sureš Kalmadi o výsledkoch miminulotýždňového londýnskeho stretnutia so šéfom F1 Berniem Ecclestonom. India už podpísala s F1 dva kontrakty, prvý umožňuje organizáciu pretekov, druhý zaručuje licenciu pripravovanej trate.

India, ktorej ekonomika zažíva veľký boom, bude hosťovať preteky Formuly 1 a Indický olympijský výbor (IOV) oznámil ešte v júni, že dostali list od organizátorov Formule 1, ktorý im povoľuje zorganizovať preteky najskôr v roku 2009. India však musela splniť mnoho požiadaviek, vrátane vypracovania finančných náležitostí do 30. seprembra. Kalmadi uviedol, že tento termín bol predĺžený. Tiež odmietol dohady, že by úsilie o Formulu 1 malo spomaliť prípravné práce na hry Commonwealthu , ktoré sa majú konať v Naí Dilí v roku 2010. IOV je totiž pod paľbou kritiky za slabé napredovanie prípravných prác.

VIDEO: Zábery z pripravovaného okruhu F1 v Indii

Zdielať na