Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rallye špička na Slovensku! V Dobšinej už tento víkend
Zdielať na

Rallye špička na Slovensku! V Dobšinej už tento víkend

DOBŠINÁ / Motoristická udalosť roka! Aj tak by sa bez preháňania mohol nazvať Dobšinský kopec 2013. Už tento víkend sa divákom predstaví 166 jazdcov z ôsmich krajín.

166 jazdcov, z toho šesť žien

Počas víkendu sa na najdlhšom kopci, Dobšinskom kopci predstaví rallye špička z ôsmich krajín - Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Chorvátska, Rakúska, Talianska a Francúzska. Zaujímavosťou je, že na štart sa postavia aj ženy, hoci ich bude len šesť.

Keďže sa preteky blížia závratnou rýchlosťou, organizátori makajú v okolí Dobšinej aj tesne pred štartom. "Organizátorský tím mesta Dobšiná a spoločnosti ESIN group finišujú na posledných technických úpravách trate a jej okolia. V týchto dňoch pracujeme na domontovaní zdvojených zvodidiel, oprave niektorých súčasných, ale prebieha aj vykášanie celého okolia trate. Navyše prebieha montáž rozvodu elektriny po depe a v okolí trate, ozvučenia, internetu a ďalších sto vecí...," uviedol riaditeľ pretekov Marcel Kollárik pre portál dobsinskykopec.sk. 

Atraktívne miesta pre divákov

Organizátori pretekov pre fanúšikov motoristického športu vytypovali aj atraktívne a zároveň najbezpečnejšie miesta pre divákov. Jedným z nich je nepochybne depo. Prechádzka v bezprostrednej blízkosti jazdcov a nadupaných áut je určite zážitok pre každého fanúšika štvorkolesových tátošov.

Štart a prvá zákruta je pre milovníkov hluku a vône benzínu to pravé orechové. Organizátori práve na týchto dvoch miestach sľubujú nezabudnuteľný zážitok z pretekov. Ďalším zaujímavým miestom je tzv. Roveň. Tu môžu diváci sledovať maximálnu dosiahnutú rýchlosť jazdcov.

Dlhý úsek, zvaný Podkova, ako aj príjazd a výjazd z tejto zákruty, je možné sledovať z bezpečnej vzdialenosti na lúke pod cieľom. Poslednou náročnou zákrutou pred cieľom je tzv. Studnička. "Je zaujímavé sledovať, ako sa každý jazdec snaží do nej dobrzdiť na poslednú chvíľu a mať samozrejme čo najrýchlejší výjazd do mierne tiahlej zákruty pred cieľom," píšu organizátori na oficiálnej webstránke podujatia dobsinskykopec.sk. 

Sprievodný program

K dobrým autám patrí nepochybne aj hudba. A nebude tomu inak ako v Dobšinej. V piatok sa na námestí predstaví kapela I.M.T Smile, v sobotu Rakby & Dominika Mirgová, Ego & Dj Popper a iní. Ich jedinečný koncert ukončí DJ Róbert Burian. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

dobsinskykopec.sk

Súvisiace články