Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Skutočný príbeh Nikiho Laudu (63). Úspech v biznise aj F1
Zdielať na

Skutočný príbeh Nikiho Laudu (63). Úspech v biznise aj F1

Úspešní športovci často dokážu svoj úspech zúročiť aj v iných oblastiach života. Napríklad legenda Formuly Jeden - Niki Lauda sa nestratil ani v biznise. Bývalý pilot je dnes úspešným podnikateľom.

Risk je zisk

Keby sa bál riskovať, kariéra pilota F1 Nikiho Laudu by možno ani nezačala. Na svoju kariéru dokonca vsadil všetky peniaze z veľkého úveru, ktorý si vzal na pokrytie životnej poistky. Nezabránili mu v tom ani protesty rodiny. "Ak by som na okruhoch zlyhal, musel by som nájsť iný spôsob, ako ho splatiť. Bolo to poriadne riziko. No dnes sa o to viac teším, že mi to vyšlo," hovorí Niki Lauda.

Podarilo sa mu doslova nemožné

V roku 1976, iba 42 dní po havárii, pri ktorej takmer zhorel, opäť nasadol do monopostu. Jeho príbeh teraz dostáva filmovú podobu. "Videl som už niektoré zábery. Páčili sa mi. A musím sa priznať, že pre mňa je ďalší spôsob, ako sa s touto situáciou z mojej minulosti vyrovnať," uviedol Lauda.

Legendárny Lauda sa zúčastnil aj nakrúcania niektorých scén. "Bolo zvláštne vidieť reakcie ľudí. Aj keď to bol film. Tie chvíle boli doteraz pre mňa zahalené tajomstvom," dodal Lauda.

ISIFA

Súvisiace články