Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lukáč (57) v politike končí, vraj je znechutený
Zdielať na

Lukáč (57) v politike končí, vraj je znechutený

Hokejová legenda Vincent Lukáč v politike končí. A to len po niečo vyše roku v parlamente. Z diania národnej rade je vraj znechutený. Lukáč patril medzi tých, ktorí najmä mlčali. Preslávil sa najmä škandálmi. Jeho rozhodnutie oznámil Ján Slota. A to popri kritike európskych lídrov.

Na čele kandidátky SNS do predčasných volieb bude opäť jej predseda Ján Slota. Naopak, kandidovať nebude exminister výstavby Igor Štefanov, ktorý sa miesta z osobných dôvodov vzdal, ani Vincent Lukáč. "Je tak znechutený tými kampaňami v politike, že už kandidovať nechce," povedal Slota.

Obdiv k mafii, podpálené auto, milenka...

Bol hokejovým fenoménom. Dvojnásobný majster sveta v drese Československa využil svoju popularitu aj v parlamentných voľbách. Národniari sa do parlamentu dostali len vďaka jeho preferenčným hlasom. V parlamente sa Vincentovi Lukáčovi už tak nedarilo. Preslávil sa najmä škandálmi.

Minulý rok mu napríklad zhorelo luxusné auto. Poslanec tvrdil, že netuší prečo. On vraj s nikým nemá problém. Ani s mafiou, ktorú si váži. "Jeho verejne priznaný obdiv a dokonca styky s ľuďmi, ktorých činnosť môže súvisieť s organizovaným zločinom, považujem za nezlučiteľné s výkonom funkcie poslanca," reagovala vtedy premiérka Iveta Radičová.

Zaujal aj svojou láskou Kamilou. Dokopy sa dali krátko po vstupe do parlamentu. Išlo však o viac ako turbulentný vzťah, ktorý skončil rozchodom.

Vulgárne sms-ky

Lukáč sa mal podľa svedkov na stužkovej pobiť s exmanželom svojej milenky. Tá tvrdí, že došlo aj na asi 1 200 sms správ. "Kimka zlatá moja mojinko prisaham ti že ťa milujem! Preber sa ! Ja ťa milujem!" ukázala novinárom jednu z nich. Poslanec si však neodpustil ani vulgarizmy, a tak podala trestné oznámenie. ČÍTAJTE TU.

Politika však veľmi ťažko niesol aj smrť milovanej manželky. Eva Lukáčová odišla po vážnej chorobe. Stalo sa tak koncom roka 2009, krátko predtým, ako sa dal na poslaneckú kariéru.

Slota riešil aj banány

Odchod Vincenta Lukáča z politiky oznámil jeho stranícky šéf Ján Slota. A to práve v deň, keď tvrdo kritizoval nemecko-francúzsky plán na záchranu eura.

To, čo sa pripravuje v Európskej únii, smeruje podľa neho k vytvoreniu jedného veľkého euroštátu, čo bude znamenať, že Slovensko stratí suverenitu - zmizne z mapy. "Už nebudeme ani banánová republika, lebo, bohužiaľ, tie banánové republiky v strednej Amerike majú aspoň banány. My ani tie nemáme," dodal.

sita

Súvisiace články