Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo sa stalo po bitke Šatana s Bačom?
Zdielať na
Hokej

Čo sa stalo po bitke Šatana s Bačom?

Nervózna atmosféra z ľadu sa v piatkovom zápase hokejovej Tipsport extraligy Slovan Bratislava - HK Nitra presunula aj do útrob Slovnaft Arény.

Po stretnutí sa šírili rôzne informácie o udalostiach, ktoré sa diali po pästnej výmene medzi Miroslavom Šatanom a Martinom Bačom z 18. min. Obaja hráči sa tento rok pustili do seba už druhýkrát, Šatan má po šarvátke zranenú hlavu. Ani jeden z nich napokon súboj nedohral, rovnako ako Ivan Švarný dostali tresty do konca zápasu. "Hral som do tela, on mi v poslednej chvíli zdvihol ruky a ja som spadol na zem. Následne ma udrel a vznikla šarvátka. Bola to bitka ako každá iná. Tieto veci sa v hokeji stávajú. Bolo to všetko čisto z hry," popisoval incident Martin Bača.

V nitrianskej kabíne mala byť následne veľmi dusná atmosféra, podľa Martina Baču v nej došlo k nepríjemnému incidentu. "Nechcem sa o tom veľmi vyjadrovať, do šatne prišli traja muži v civile a Ivan Švarný. Dvaja chlapi v civile so Švarným ma chytili, tretí nás začal našťastie oddeľovať. Bol tam kontakt, ale neublížili mi. Vyhrážali sa mi, že odtiaľto neodídem po svojich nohách. Trocha som sa aj obával. Uvidíme, čo sa teraz bude diať ďalej. S niečím podobným som sa nestretol. To, čo sa stalo na ľade, malo na ňom ostať a nie prenášať sa mimo neho," popisoval chvíle v útrobách štadióna Martin Bača.

Obrancu bratislavského Slovana Ivana Švarného tieto správy prekvapili, podľa jeho vyjadrenia nehovorí nitriansky obranca pravdu. "Neviem, odkiaľ má tieto informácie. Klobúk dole, ak to povedal. Po šarvátke to ešte medzi nami trocha pokračovalo na ľade, s Ivanom Ďatelinkom som mu dohováral. Ja som išiel potom do našej kabíny za Romanom Kukumbergom, ktorý bol zranený. Pomáhal som mu, lebo sa nemohol pre zranenie vyzliecť z výstroja. Otázkou je, ako by som sa dostal na tomto štadióne do súperovej šatne. Veď je tu kopec sbskárov. Nech dokážu, že sme boli v šatni. Ak majú dôkaz, nech ho predložia. Ja som však bol s Kukumbergom v kabíne, takže nemôžu mať nič," ostal zaskočený Ivan Švarný.

Dvadsaťsedemročný rodák práve z Nitry sa na hokejistu HK hneval, že už druhýkrát napadol najlepšieho hráča Slovana. "Možno by si mal Bača vstúpiť do svedomia. Keď sa chce biť, nech si vyberie niektorého z nás obrancov, rovnakú kategóriu. Do najlepšieho hráča extraligy sa neskáče. Kto je Bača, že napadá Šatana? Je na zváženie, kam sa uberá táto extraliga," hneval sa Švarný.

A aký bol phľad na celú situáciu Nitrana Baču? Pozrite si video...

Zdielať na

Súvisiace články