Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hokejista Rastislav Špirko: Tu už nejde o hrdinstvo, ale o zdravie!
Zdielať na

Hokejista Rastislav Špirko: Tu už nejde o hrdinstvo, ale o zdravie!

Hráči Víťaza Čechov sú v KHL postrachom súperov. Viac ako hokejovým umením sa však tento tím „preslávil“ nechutnými bitkami. Hovoriť by o nich vedel aj Jaromír Jágr, vlani pôsobiaci v Avangarde Omsk.

Svoju povesť však bitkári z Čechova potvrdili aj na ľade Levu Poprad.  A nebrali pri tom ohľad na nič! Ani na fakt, že v čestnej lóži na tribúne sa ich ďalšiemu  šialenému vyčíňaniu  prizeral šéf KHL Alexander Medveďev, ktorý sa pod Tatrami zúčastnil hokejovej exhibície legiend.

V závere zápasu,  keď popradský  Lev vyhrával už  6:3 a o jeho víťazstve bolo rozhodnuté  sa známy provokatér Christopher Brennan vrhol na obrancu Vladimíra Mihálika a začal ho mlátiť.  203 centimetrov vysokého slovenského obra útok prekvapil.

 „Nechcel som sa s ním biť, ale vyprovokoval ma k tomu. Ten ich štýl hokeja je taký a myslím, že už som nemal na výber, “ komentoval svoje neželané a neveľmi vydarené boxérske vystúpenie Vladimír Mihálik, najvyšší muž KHL.   

„Nie sú takí dobrí korčuliari, vedia sa sem tam zraziť. To je ich štýl!,“ doplnil svojho spoluhráča ďalší obranca Levu Poprad Branislav Mezei.

Dvadsaťsedem sekúnd pred záverečnou sirénou však frustrovaný Alexander Fedosejev zákerne  napadol Rastislava Špirka  a na popradskom ľade sa strhla hromadná „mela“.

„Čo ja zmôžem proti nejakým bitkárom?!? Všetci vieme, ako to dopadlo minulú sezónu s Omskom... Tu už nejde o nejaké hrdinstvo, ale o zdravie...“, skonštatoval Rastislav Špirko.

Boľačky po tvrdých ranách však hráčov Levu Poprad rýchlo zahojil výsledok zápasu. Bitkárov z Čechova zdolali hokejovými zbraňami 6:3.  

Bitka hokejistov Čechova v Poprade

internet, hclev.eu