Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Jaroslavľ - 40 dní po tragédii
Zdielať na

Jaroslavľ - 40 dní po tragédii

Zdroj: Profimedia.cz

Vyše 6000 ľudí si v severuskom meste Jaroslavľ pripomenulo pamiatku hokejového tímu, ktorý tragicky zahynul pri septembrovej havárii lietadla. Okolie štadióna Lokomotivu i miesta nešťastia opäť zaplavili kvety i sviečky.

Po spomienkovom cirkevnom obrade sa ľudia vybrali na cintorín. A nikto sa nehanbil, že ho aj po 40 dňoch od nešťastia, ktoré šokovalo svet, premohli emócie.

Jaroslavľ na svojich hrdinov nezabudla. Davy fanúšikov, a nielen tých hokejových, v nedeľu zamierili k zimnému štadiónu. Ten má stále smútočný šat. Zábradlia pokrývajú šály, na stenách visia obrázky členov tímu.

Hľadisko Arény 2000 sa zaplnilo do posledného miestečka. A to si ľudia vstupenky na program nazvaný "Naše mužstvo - navždy" museli kúpiť. No vedeli, že prispejú na dobrú vec. Výťažok totiž pôjde na pomoc rodinám pozostalých. Poniektoré na pietny akt aj pricestovali.

Na ľade sa postupne objavili tváre mŕtvych hráčov Lokomotivu. Pri zaznení každého mena sa ozval veľký potlesk. A potom sa v hľadisku rozžiarilo 6000 sviečok. Všetko to sprevádzala hudba v podaní najznámejších ruských umelcov.

Ovácie v hľadisku sa ozvali aj vtedy, keď z útrob štadióna vykorčuľovalo dvesto malých hokejistov a bol slávnostne zapálený večný oheň. Ten prinesú na plochu pred každým zápasom nového tímu, ktorý sa už začína budovať. 

Obrovskú tragédiu, pri ktorej prišlo o život 44 ľudí, by mal navždy pripomínať aj pamätník, ktorý postavia pred arénou Lokomotivu Jaroslavľ. Klub už vypísal konkurz. 

Súvisiace články