Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Pre Slovan súboj s NY Rangers veľkým zážitkom
Zdielať na

Pre Slovan súboj s NY Rangers veľkým zážitkom

Zdroj: sita - Gáborík a Šatan

Hokejový útočník Miroslav Šatan má bohaté skúsenosti zo zápasov v rámci zámorskej NHL, v nedeľu v Bratislave však v drese Slovana zažil trochu netradičný večer.

V rámci exhibície nastúpil v slovenskom tíme proti New York Rangers. Na rozdiel od zámoria sa duel hral na širokom európskom klzisku, Slovan po výbornej prvej tretine, v ktorej po góle Ivana Švarného viedol 1:0, napokon prehral 1:4.

"Pre všetkých v našej kabíne to bol veľký zážitok. Už pred zápasom som hovoril, že dnes nepôjde o výsledok. Príjemne ma však prekvapilo, ako sme hrali prvých 25 minút. Rangers sa mi vtedy zdali zaskočení,“ začal hodnotenie stretnutia Miroslav Šatan, ktorý v NHL odohral 1050 stretnutí. Slovan mal za stavu 1:0 viacero šancí na skórovanie, a ak by ich premenil, zápas mohol vyzerať aj inak. V nedeľu sa na ľade napokon naplno prejavila kvalita zámorského tímu. V druhej tretine Rangers otočili zápas a začali dominovať. Pomohla im k tomu aj nedisciplinovanosť hráčov Slovana, prvý gól dali hráči z New Yorku v presilovke o dvoch hráčov, druhý o 59 sekúnd tesne po jej skončení.

"Táto presilovka všetko otočila. Rangers získali istotu, upokojili sa a odvtedy boli lepším tímom. Nepremenené šance za stavu 1:0 nás mrzia. Pre všetkých v našom tíme to bola výborná skúsenosť. Prvých 25 minút bolo z našej strany ideálnych. Ak by sme tak hrali celých 60 minút, bolo by to skvelé,“ uviedol Šatan.

Tridsaťšesťročný Šatan mal v tíme súpera viacerých bývalých spoluhráčov. V minulosti bol v jednom mužstve s brankárom Martinom Bironom či útočníkom Ruslanom Fedotenkom. Pri odchode do kabín prehodil pár slov s Bironom. Súboj sa hral pred vypredaným 10-tisícovým hľadiskom vo výbornej atmosfére. "Bolo to skvelé. Hráči Rangers si atmosféru vychutnali a Bratislavu si budú pamätať,“ dodal Šatan.

Súvisiace články