Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Byfuglienovi hrozí ročná basa!
Zdielať na

Byfuglienovi hrozí ročná basa!

Zdroj: sita - Dustina Byfugliena

Výlet na motorovom člne môže útočníka Winnipegu Jets Dustina Byfugliena vyjsť poriadne draho. Možno skončí vo väzení!

Byfuglien bol pri augustovom zatknutí pri jazde na motorovom člne na jazere Minnetonka pod vplyvom omamných látok. Potvrdil to policajný expert. Podľa súdnych dokumentov mal 26-ročný hokejista pri zadržaní problémy s rečou, na nohách stál neisto a bol z neho cítiť alkohol. Byfuglien teraz čelí štyrom rôznym obvineniam vrátane vedenia motorového člnu pod vplyvom alkoholu.

"Jeho prejav bol nezreteľný, oči mal podliate krvou a bolo cítiť, že konzumoval alkoholické nápoje," píše sa v dokumente, ktorý získala podľa TSN kanadská agentúra The Canadian Press.

Byfuglien pri zatknutí odmietol dychový test i odber krvi a moču v nemocnici a následne ho umiestnili do cely. Pozoruhodné je, že Byfuglienova hmotnosť zaznamenaná v protokole o zadržaní bola 286 libier, čo je približne 130 kg, zatiaľ čo jeho váha počas sezóny je o takmer 20 kg nižšia. Za odmietnutie odberu krvi či moču mu hrozí teraz pokuta 3000 dolárov alebo ročné väzenie. Za vedenie člnu pod vplyvom alkoholu, nedostatočné osvetlenie a zlé vybavenie člna mu hrozí pokuta alebo maximálne 90 dní za mrežami.

Byfuglien sa v roku 2010 tešil zo Stanleyho pohára v drese Chicaga, kde strávil úvodných 5 sezón svojej profesionálnej kariéry. Hráč schopný hrať na poste krídla aj obrancu si pri ceste za pohárom pripísal v 22 zápasoch 16 bodov (11+5) a bol jedným z najväčších prekvapení play-off. Problémy Chicaga s platovým stropom však znamenali pre Byfugliena výmenu do Atlanty, kde v uplynulej sezóne v 81 zápasoch na poste obrancu zaznamenal 53 bodov a 20 gólov, čo boli jeho kariérne rekordy. Vo februári s ním Atlanta predĺžila zmluvu o 5 rokov za 26 miliónov USD. Plynúť mu však začne vo Winnipegu, kam sa Thrashers počas leta presťahovali.

Súvisiace články