Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
HC LEV vstúpil do KHL prehrou, Bartečkove dva góly nestačili
Zdielať na

HC LEV vstúpil do KHL prehrou, Bartečkove dva góly nestačili

Zdroj: sita - HC LEV Poprad-Magnitogorsk

HC Lev Poprad podľahol vo svojom úvodnom vystúpení v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na domácom ľade Metalurgu Magnitogorsk 2:4 (0:0, 1:3, 1:1).

Úvodný gól historicky prvého zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy mimo územia bývalého Sovietskeho zväzu strelil v 1. minúte druhej časti hry úvodný gól v presilovke But, druhý pridal o šesť minút neskôr pri hre štyroch proti štyrom Mamašev, tretí tri minúty pred koncom tejto časti hry Aaltonen. Tridsaťsedem sekúnd pred druhou sirénou znížil kapitán domácich Bartečko na 1:3. Ten istý hráč ešte v prvej polovici záverečnej tretiny znížil na 2:3. V záverečnej hre bez brankára Poprad inkasoval, keď štyri sekundy pred koncom upravil na konečných 4:2 pre hostí But.


HC Lev Poprad - Metalurg Magnitogorsk 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Góly: 40. a 49. Bartečko - 21. But, 27. Mamašev, 37. Aaltonen, 60. But
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Čerenkov, Gofman - Michel, Morozov (všetci Rus.), 4404 divákov (vypredané).

HC Lev Poprad: Duba - Pilař, Klouček, Lewis, Sigalet, Štrbák, Hunkes, Jank - Netík, J. Mikúš, Bartečko - L. Nagy, Špirko, Novotný - Rudolf Huna, Kristek, Ölvecký - Nedorost, Lundberg, Chabada
Metalurg Magnitogorsk: Gelašvili - Mamašev, Bykov, Kukkonen, Bondarev, Mišarin, Birjukov - Glazačev, Kajgorodov, Mozjakin - Michnov, S. Fiodorov, But, - Aaltonen, Jakubov, Rolínek, - Chlystov, Altarjov, Spiridonov

Úvod patril domácim, ktorí zatlačili súpera na jeho polovicu. Už na konci prvej minúty z ľavej strany vyskúšal pozornosť brankára Gelašviliho Ladislav Nagy, ale neprekvapil ho. Vzápätí sa naskytla "levom" príležitosť hrať presilovku, ale za dve minúty ani nezovreli hostí v ich obrannej tretine. Naopak, na jej konci ušiel But, ale stav sa nemenil. V 6. min Špirko spoza bránky nádherne našiel Novotného, ale ani projektil z jeho hokejky nerozvlnil sieť. Nasledovala štvorminútová presilovka Magnitogorska, keď najskôr išiel na lavicu hanby Štrbák a v tej istej sekunde, keď naskočil na ľad, ho vystriedal Mikúš. Prakticky celý čas sa hralo na polovici domácich, ale jalový tlak Metallurgu nepriniesol vôbec nič. Do konca úvodnej tretiny bola väčšia iniciatíva na hokejkách popradských hráčov. V závere hrali svoju druhú presilovku. Vyvinuli mohutný tlak, najmä vo chvíľach, keď jeden z brániaceho sa kvarteta hosťujúcich hráčov zlomil hokejku, visel gól na vlásku, ale do kabín odchádzali tímy za stavu 0:0.

Už v 28. sekunde druhej časti si išiel na trestnú lavicu sadnúť domáci Bartečko a hosťom stačilo 5 sekúnd na využitie početnej prevahy. Spomedzi kruhov But prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. O šesť minút už bolo 2:0 pre Metallurg. Pri hre štyroch proti štyrom Mamašev iba nahadzoval puk pred bránku a ten na prekvapenie všetkých skončil až za chrbtom rovnako prekvapeného Dubu. Popradský gólman akoby chcel odčiniť tento kiks a o chvíľu sa prezentoval nádherným zákrokom proti strele Glazačeva. Prišli hluché chvíľky oboch mužstiev. Až v 37. min napriahol Rolínek v drese hostí, Duba vyrazil, ale rovno pred nekrytého fínskeho legionára Aaltonena a ten poslal puk do siete. Keď už sa zdalo, že sa tretina skončí hrozivo 0:3, dostal krásnu prihrávku do jazdy kapitán domácich Bartečko, po prejdení útočnej modrej čiary napriahol a 37 sekúnd pred sirénou rozjasal takmer vypredaný popradský zimný štadión.

V tretej tretine sa hral živý hokej. Domáci sa zahryzli do súpera, prebudilo sa aj dovtedy trochu chladné publikum. Snahu "levov" korunoval v 49. min opäť Bartečko. Po pravej strane vnikol do útočného pásma, chcel vrátiť puk dozadu, ale Gelašvili si ho zrazil do vlastnej bránky. Hostia si zobrali oddychový čas a Popradčania zacítili šancu. Búšili do súpera, tri minúty pred koncom už diváci vyskočili zo sedadiel po šanci, v ktorej mal opäť prsty Bartečko, ale stav sa nemenil. V záverečnej hre bez brankára Popradčania inkasovali, keď na konečných 4:2 pre hostí upravil štyri sekundy pred koncom But. Napriek tomu diváci odmenili hráčov potleskom.