Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dres s číslom 38 už neoblečie v reprezentácii nijaký hráč
Zdielať na

Dres s číslom 38 už neoblečie v reprezentácii nijaký hráč

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na znak úcty k výnimočnému umeniu Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul so spoluhráčmi z Lokomotivu Jaroslavľ pri stredajšej leteckej nehode, rozhodlo vyradiť z kolekcie reprezentačných dresov ten s číslom 38.

V budúcnosti už tridsaťosmičku, ktorú nosil Pavol Demitra, nebude mať na svojom drese nijaký slovenský hokejista.

"Náš žiaľ je stále veľký. V jedinom momente stratila rodina milujúceho otca a celé Slovensko hokejového génia, charakterného a charizmatického človeka. Bez nadsadenia, Pavol bol ozajstným idolom a vzorom pre našich mladých hokejistov, a preto sme sa rozhodli, že číslo 38 bude navždy vyradené z reprezentačných dresov hokejistov Slovenska," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Národný A-tím SR sa v sezóne 2011/2012 navyše predstaví v prípravných zápasoch v dresoch, na ktorých bude zvýraznená pamiatka na Pavla Demitru. "Okrem vyradenia čísla 38 zo slovenských reprezentačných dresov sme rozhodli, že v priebehu sezóny 2011/2012 odohráme všetky prípravné stretnutia do MS v dresoch, na ktorých budú mať všetci hokejisti na znak pamiatky s Pavlom Demitrom vyšité malé číslo 38," informoval generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora.

Pri stredajšej leteckej havárii v Jaroslavli zahynulo 43 ľudí. Na palube lietadla Jak-42 bol celý tím Lokomotivu, ktorý smeroval na zápas Kontinentálnej hokejovej ligy do Minska.

Slovensko-Bielorusko - Pavol Demitra po góle

Súvisiace články