Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Modano si život bez hokeja nevie predstaviť
Zdielať na

Modano si život bez hokeja nevie predstaviť

Zdroj: web - Mike Modano

Hokejový útočník Mike Modano stále nevie, čo bude v budúcej sezóne robiť. Štyridsaťjedenročný americký center rozmýšľa, či má odohrať ešte jeden ročník, alebo zavesiť korčule na klinec.

"Ťažko si dokážem predstaviť život bez hokeja, lebo ho hrám už od detstva. Musím vedieť, ako sa cítim, a ako veľmi ho chcem ďalej hrať. Stále sa neviem rozhodnúť," skonštatoval pre ESPN víťaz Stanleyho pohára z roku 1999 s Dallasom. V prípade druhej možnosti sa Modano začne obzerať po novom živobytí. Do úvahy prichádza kariéra televízneho komentátora alebo návrat do organizácie Dallas Stars, kde s výnimkou poslednej sezóny strávil celú hokejovú kariéru. Tentoraz by mohol pomôcť marketingu "hviezd".

"Skúšal som robiť v tejto brandži nejaké analýzy a bolo to pre mňa celkom zaujímavé. Stars potrebujú opäť nadchnúť a získať späť svojich fanúšikov. Rád by som pre nich v tejto oblasti pracoval," dodal Modano. Ten uplynulú sezónu po tom, ako sa pre neho po 20 sezónach v Minnesota North Stars resp. Dallase nenašlo miesto, odohral v Detroite, no 40 zápasov a 15 získaných bodov (4+11) nebolo ani podľa jeho predstáv, ani podľa predstáv "červených krídel."

Mike Modano, ktorý bol draftovou jednotkou z roku 1988, odohral v NHL 1499 zápasov, v ktorých zaznamenal 1374 bodov za 561 gólov a 813 asistencií. V NHL drží rekordy amerických rodákov v počte gólov, v počte bodov, v počte odohraných zápasov a v počte získaných bodov v play-off (145).