Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pálffy: Mňa už žiadny klub z NHL nezlomí
Zdielať na

Pálffy: Mňa už žiadny klub z NHL nezlomí

Žigmund Pálffy bude na NHL už iba spomínať. Hoci má v zámorí stále veľké renomé a viaceré kluby by ho radi angažovali aspoň na jednu sezónu - majú už smolu!

Akúkoľvek možnosť návratu do NHL Žigmund Pálffy rezolútne odmieta. "To si neviem predstaviť. Už päť rokov som mimo tejto ligy a bolo by to veľmi ťažké."

Po 12 sezónach odohratých v NHL Pálffy vie, o čom hovorí. A práve preto mu je veľmi sympatické rozhodnutie Jaromíra Jágra, ktorý sa po troch sezónach v ruskej KHL rozhodol vrátiť do zámoria. "Vždy som ho obdivoval, je to jeden z najlepších hráčov na svete. A obdivujem aj tento jeho krok. Je to totiž veľký skok. V Európe predsa len odohráte za sezónu 60 zápasov, v NHL 82 iba v základnej časti. Nemáte tam prakticky žiadny oddych, kým tu máte možnosť aj zrelaxovať. Napríklad počas reprezentačnej prestávky."

Jaromír Jágr trochu prekvapujúco dal košom Pittsburghu, v ktorom odohral asi najlepšie sezóny v kariére a upísal sa Philadelphii Flyers. Zrejme aj kvôli tomu, aby sa vyhol obrovskému tlaku, ktorý by ho v drese "tučniakov" sprevádzal. Spomienky na Jágrove kúsky po boku Maria Lemieuxa a veľké očakávania, aby sa tieto kúsky opakovali, by boli ťažkým balvanom na Jágrových ramenách. "Viem, že aj vo Philadelphii budú od neho veľa očakávať. Aby bol tvorcom hry, aby strieľal góly. Trochu sa bojím, aby tomuto tlaku nepodľahol, ale Jágr je dosť skúsený hráč na to, aby zahral tak, ako to vie iba on," zložil Pálffy poklonu Jágrovým schopnostiam. "Navyše Philadelphia má dobrý tím a vždy je jednoduchšie zapadnúť do mužstva, keď máte okolo seba skvelých spoluhráčov. Uvidíme, určite budem sledovať, ako sa mu návrat do NHL vydarí."

 V poslednej časti nášho rozhovoru so Žigmundom Pálffym sa vo štvrtok dozviete, prečo podľa neho počas majstrovstiev sveta vládol v našom tíme chaos a prečo nemusíme hľadať reprezentačného trénera v zahraničí.

Žigmund Pálffy sa teší po góle v zápase hokejovej extraligy Skalica-Zvolen (9:1), 7.10.2007

TV JOJ

Súvisiace články