Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pálffy: Hrať za Slovan by bola hlúposť!
Zdielať na

Pálffy: Hrať za Slovan by bola hlúposť!

Ohlásil návrat na ľad, aj keď nikto vlastne veľmi nerozumel tomu, prečo sa na celý rok stratil fanúšikom z očí. Žigmund Pálffy stále premýšľa, za ktorý klub v novej sezóne nastúpi.

Excelentný útočník, ktorého hokejová genialita preslávila na celom svete, bol viac ako 25 rokov v tom istom kolotoči. Tréningy, zápasy, prepotený výstroj. Aj to bol dôvod, prečo si Žigmund Pálffy doprial ročnú prestávku.

"Určite aj to zohralo svoju úlohu. Bolo to psychicky ťažké po olympiáde dohrať sezónu. Potreboval som si oddýchnuť, ale dôležité je, že teraz už mám čistú hlavu a hlavne mám chuť hrať hokej," priznáva. "Keďže som hokej hrával prakticky každý deň, počas pauzy som si musel zvyknúť na to, že nemusím každý utorok, piatok a nedeľu myslieť na zápasy."

Pálffy ešte nemá jasno, ktorému klubu sa upíše. Jeho meno sa spájalo najmä s pražskou Slaviou, Plzňou a Kometou Brno. České médiá ho kritizovali, že mu ide iba o peniaze. Od Komety Brno vraj Pálffy pýtal mesačne sedemstotisíc korún, potom údajne zľavil na pol milióna. Lenže pre hráča Pálffyho kalibru už peniaze nie sú prioritou. "Priznám sa, rokoval som iba s Kometou Brno. Síce mi telefonoval aj Milan Tichý z Plzne, ale oficiálne sme nerokovali. Aj ja som si prečítal v novinách, že vraj som pýtal toľko peňazí, akurát, že ja o tom nič neviem. Netuším, prečo niekto tvrdí niečo také, ale hokejový odborník si svoj názor urobí a laik bude tvrdiť hlúposti. Sústredím sa teraz iba na tréning, aby som bol pripravený na novú sezónu. Či to bude v Skalici, alebo niekde v zahraničí."

Ak by Pálffy napokon pôsobil v slovenskej extralige, s najväčšou pravdepodobnosťou zostane verný skalickému dresu. Aj keď ani v bratislavskom Slovane sa netajili, že by Pálffyho radi angažovali. Od belasých má vraj dlhotrvajúcu ponuku. "O tom neviem nič, nikto zo Slovana ma nekontaktoval ani vlani, ani teraz. V Skalici rokujeme nielen o tom, či budem hrať na Záhorí, ale aj o tom, či sa stanem spolumajiteľom klubu. Keďže ním chcem byť, bola by hlúposť, aby som hral za Slovan."

Čo si Žigmund Pálffy myslí o návrate Jaromíra Jágra do NHL, o zbabraných majstrovstvách sveta a aký má názor na bývalého reprezentačného trénera Glena Hanlona? To sa dozviete v stredu v pokračovaní nášho rozhovoru.

Súvisiace články