Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pálffy na ľade! Hokej mu neskutočne chýbal
Zdielať na

Pálffy na ľade! Hokej mu neskutočne chýbal

Zdroj: TASR

S hráčmi extraligového tímu HC Skalica vykorčuľoval v pondelok na ľad aj 39-ročný bývalý slovenský reprezentant Žigmund Pálffy, ktorý si po sezóne 2009/2010 urobil ročnú hernú prestávku.

Rodák zo Skalice sa po prvom tréningu na ľade priznal, že hokej mu počas ročnej pauzy veľmi chýbal, preto si opäť obul korčule.

"Tréning na ľade je pre hokejistu veľmi dôležitý. Preto som rád, že som opäť späť," povedal najslávnejší odchovanec skalického hokeja, ktorý zatiaľ nechcel prezradiť, v ktorej súťaži bude v kariére pokračovať.

"Záujem o moje služby je v Česku, Rusku a aj inde v zahraničí. Máme rozbehnuté rokovania s niekoľkými záujemcami, uvidím, čo z toho napokon bude. Zatiaľ neviem, kde budem najbližšiu sezónu hrať. Ja sa v Skalici cítim dobre. Uvidím, ako to napokon dopadne," zopakoval Žigmund Pálffy a priznal, že počas súťažnej pauzy individuálne trénoval a udržiaval sa v kondícii. Na otázku, či nechce vlastniť materský klub, povedal, že rokovania s primátorom Skalice Stanislavom Chovancom v tomto smere ešte stále prebiehajú, hoci mediálne informácie o tejto veci sa objavujú už dlhšie.

TASR

"Vlastniť hokejový klub na Slovensku nie je nič jednoduché. Stačí sa pozrieť na dianie v Trenčíne. Neviem povedať, ako sa naše debaty s primátorom skončia," konštatoval bývalý špičkový útočník niekoľkých klubov kanadsko-americkej NHL, ktorý v počas 12 sezón v zámorí odohral 684 zápasov s bilanciou 713 bodov za 329 gólov a 384 prihrávok.

Žigmund Pálffy sa nevyhol ani téme hľadania nového kormidelníka slovenskej hokejovej reprezentácie, ktoré by malo byť ukončené v polovici augusta: "Neviem, prečo tu stále riešime nejakého českého trénera. Ja by som preferoval slovenského kouča. Či by to mal byť Ján Filc? Môže byť aj pán Filc, alebo niekto iný zo Slovenska. Neviem, prečo hľadáme trénera v Česku. Nerozumiem tomu," nechal sa na aktuálnu tému počuť Žigmund Pálffy, člen zlatého göteborského mužstva z MS 2002, ktorý sa o rok neskôr na MS 2003 v Helsinkách zaslúžil aj o bronzovú medailu.